web analytics

Chromecast Audio ondersteunt high-res audio en multiroom

De nieuwste software-update voor de Chromecast Audio van Google biedt twee interessante mogelijkheden. Er is namelijk ondersteuning voor high-res audio en multiroom toegevoegd.

Wie op goedkope wijze van high-res muziek wilt genieten, kan de Chromecast Audio overwegen. Dit apparaatje kost 39 euro en biedt een maximale audiokwaliteit van 24bits/96kHz, mits u de recentste software-update installeert. Deze update wordt via de Chromecast-app automatisch aangeboden en neemt maximaal een kwartier in beslag. De maximale bitrate was voorheen 320kbps.

Multiroom

Als tweede toevoeging is er nu ook multiroom-ondersteuning, zodat u nummers in meerdere luisterruimten kunt afspelen. Hiervoor zijn er wel meerdere Chromecast Audio-apparaatjes vereist die aangesloten zijn op verschillende actieve speakers. In de app is het mogelijk om meerdere groepen aan te maken. Onder meer Spotify, Google Play Music, Deezer en Plex ondersteunen het streamen van muziek naar de Chromecast Audio.

Gerelateerde berichten

Drie nieuwe Naim-versterkers

Naim introduceert drie vernieuwde en verbeterde geïntegreerde versterkers die de plaats innemen van de bestaande NAIT 5i, NAIT XS en SUPERNAIT. Alledrie de versterkers krijgen, in de ware Naim-traditie, de beschikking over grotere transformatoren en verbeterde voedingen. 

3 reacties

Geef een reactie