web analytics

Arcam introduceert AVR550, AVR850 en SR250

Inleiding

Inhoud

Arcam heeft bijzonder veel nieuws voor het nieuwe jaar. We zetten nu even de nieuwe AV-receivers voor u op een rijtje: de AVR550, AVR850 en SR250. 

Het grote nieuws is dat de Arcam AVR550, AVR850 en SR250 nieuwe hdmi-boards hebben die natuurlijk 4K aan kunnen zodat u ze voor de nieuwe standaard kunt inzetten. Wel zo prettig als u een nieuwe UHD of 4K TV hebt. Al is er nog weinig content.

De boards beschikken over zeven ingangen en drie uitgangen waarbij één uitgang voor een tweede zone ingezet kan worden.

Surround

Zoals nu wel mag in het hoge segment zijn de nieuwe modellen voorzien van alle standaarden. Denk aan Dolby Atmos en DTS:X (komt later met een software-update). Er zijn 7.1 kanalen voor handen. Dat kan als 7.1 of als 5.1. met twee Atmos-kanalen. 7.1.4 kan ook via de pre-outs en extra eindversterkers.

Streamen

De nieuwe receivers zijn ook voorzien van ethernet, waardoor onder meer Spotify connect mogelijk is.

Class G

Arcam AVR850 achter

Arcam’s Class G hebben we beluisterd in de review van de A29. Deze verstekertechnologie is nu ook toegepast in de nieuwe modellen waardoor er bij de AVR 850 – volgens Arcam – een behoorlijk verbetering in weergave is gerealiseerd.

Dirac room correction

Zeer interessant is dat de nieuwe AVR550 en AVR850 zijn voorzien van Dirac room correction software. Dit helpt om de surround-opstelling te optimaliseren in lastige ruimtes.

Gerelateerde berichten

Oppo stopt met high-end

Oppo stopt met high-end apparatuur

Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. SpecificatiesReactiesOpvallend nieuws van Oppo: het bedrijf stopt met de ontwikkeling en fabricage van high-end apparatuur. In plaats daarvan komt de focus te liggen op telecom. Terug naar: Inleiding

8 reacties

  1. De concurrentie heeft echt een bloedhekel aan de AVR850 Ik ben de prijs nog niet tegengekomen. Had ik dit maar eerder geweten dan had ik deze gekocht i.p.v. de apparatuur kort geleden aangeschaft. Ga gewoon zoeken op www als deze minder kost dan Denon dan…

    1. Tja €5499 da’s voor mij niet haalbaar en als ik dit kon betalen, dan wordt het (kost veel meer) de QII eighty. Iedereen hier heeft het over warmte nu deze amp wordt heet maar door deze hitte laat de tweeter (grapje) klinken als een woofer. De vervorming 0,7% is hoog, maar dit is de warmte die wordt waargenomen in de klank.

  2. Zover ik heb begrepen is de AVR550 (7.1) een klasse G versterker, vandaar dat de SR250 (2.2?) meer kost en mogelijk beter klinkt. Vooral de SR250 lijkt me een interessant product ook DAB+ is een aardige toevoeging.

Geef een reactie