web analytics

Teufel lanceert Definion 3S boekenplank-speaker

Teufel Definion 3S

De Duitse speakerbouwer Teufel kiest met de Definion 3S voor een slanker model vergeleken met de eerder uitgebrachte Definion 3. Aan de techniek is verder weinig gesleuteld. Zo is ook dit exemplaar uitgerust met een coaxiale driver.

Met de Definion 3S richt Teufel zich op audioliefhebbers die een compacte boekenplankspeaker prefereren boven een vloerstaander zoals de reguliere Definion. Een coaxiale driver is uitgerust met Teufels eigen SCA-technologie (Synchronized Coaxial Acoustics). Kortgezegd functioneren de aluminium midrange driver en softdome tweeter hierbij als één component, waardoor er volgens de fabrikant een ruimtelijke audioweergave ontstaat wegens het ontbreken van fasevorming. Hierbij zou ieder individueel instrument van de geluidsbron goed uit de verf komen.

Woofer

Verder is er in de Denion 3S een woofer aanwezig die is gemaakt van koolstofvezel en kunststof. Samen met het basreflex-systeem is er volgens Teufel een grensfrequentie mogelijk van 50 Hz. De fabrikant claimt dat de Definion 3S zich gemakkelijk laat aansturen en dat een versterker van 40 watt voldoende power biedt.

Teufel Definion 3S

De Teufel Definion 3S heeft een prijskaartje van 999,99 euro per paar en is via de webshop van het Duitse merk te koop. Geïnteresseerden hebben keuze tussen de kleurstellingen wit/zwart en antraciet. Via de webshop zijn er ook bijpassende statieven verkrijgbaar voor zo’n honderdvijftig euro per stuk.

Gerelateerde berichten

Jarre Audio

Jarre binnenkort in Nederland

Het vrij bizarre audiomerk Jarre is binnenkort in Nederland beschikbaar. Alpha Audio heeft met een nieuwe Nederlandse ‘afgevaardigde’ gesproken – overigens wel al decennia een bekende in de audiowereld – en die heeft laten weten dat hij groen licht heeft gekregen om de Skulls en andere leuke ‘bling’ audioproducten in de Nederlandse winkels te leggen. 

Xbmc 13

Xbmc 13 beta is uit

Voor htpc-fans is Xbmc één van de prettigste pakketten om mee te werken. Versie 12 – Frodo – is al een tijd op de markt. Tijd voor versie 13! Nu moeten we nog wel even geduld hebben, maar we kunnen wel alvast een voorproefje krijgen. Versie 13 is namelijk in beta beschikbaar!

Geef een reactie