Pandora neemt failliete muziekdienst Rdio over

Pandora

De muziekdienst Pandora is in Amerika behoorlijk populair. Het bedrijf probeert op termijn ook in Europa voet aan de grond te krijgen. Om die reden nam Pandora het onlangs failliete Rdio over.

Rdi0 sneeuwde de afgelopen jaren compleet onder door onder meer Spotify, Apple Music, Deezer en Tidal. Het is dan ook niet gek dat Rdio het uiteindelijk niet heeft gered. Het heeft uiteindelijk geresulteerd in een faillissement. Pandora legt 75 miljoen dollar neer en neemt de resterende onderdelen van Rdio over. Binnenkort sluit Rdio definitief haar deuren.

Pandora Radiodienst

Pandora is in werkelijkheid een radiodienst waarbij gebruikers een persoonlijk station kunnen opzetten op basis van hun eigen muzieksmaak. In tegenstelling tot Rdio is het dus niet mogelijk om eigen afspeellijsten met favoriete liedjes samen te stellen. Momenteel is Pandora buiten de Verenigde Staten amper beschikbaar.

Met de resten van Rdio is Pandora van plan om de dienst op internationaal niveau een breder draagvlak te genereren. Via maandabonnementen en live-evenementen gaat het Amerikaanse probeert het bedrijf om Europese klanten voor zich te winnen. Pandora is van plan om eind 2016 een nieuwe versie te realiseren.

 

Gerelateerde berichten

Rotel 12-serie.

Rotel introduceert nieuwe 12-serie

NIEUWS – Rotel heeft een gloednieuwe serie: de 12-serie. Deze serie is met name gefocust op streaming audio. Echter: volgens Rotel, zonder in te boeten op prestaties. Er komen zowel tuners (met streaming) als versterkers en cd-spelers. Jazeker: een échte cd-speler.

Geef een reactie