Oppo brengt BDT-101CI bluray-transport uit

Oppo

Oppo brengt onder de naam BDT-101CI een nieuwe bluray-transport op de markt. Dit product richt zicht louter op de weergave van optische schijfjes en mediabestanden vanaf usb- en netwerkbronnen, want er zijn geen streaming-apps voorhanden.

De BDT-101CI kan met zo’n beetje alle schijfjes overweg, namelijk bluray, 3D-bluray, dvd, dvd audio, sacd en cd. Verder zijn er ook drie usb-poorten voorhanden om bestanden vanaf een externe harde schijf of usb-stick af te spelen. Oppo stelt dat er in een home cinema-opstelling al andere apparaten zorgen voor diverse streaming-mogelijkheden, zoals een smart-tv of mediaspeler. Om die reden heeft de fabrikant zich uitsluitend geconcentreerd om fysieke media zo goed mogelijk weer te geven.

Oppo BDT101CI

Bestandscompatibiliteit

Naast het afspelen van optische schijfjes, neemt de BDT-101CI ook de rol van mediaspeler op zich. Via drie usb-poorten is er onder andere ondersteuning voor de bestandsformaten avchd, mkv, avi, mp4, wav, flac, ape en dsd. Verder is het mogelijk om bestanden vanaf netwerkbronnen af te spelen, want er is een ethernetpoort op de BDT-101 CI gehuisvest. Ook aan de weergave van audiocodecs voor films is gedacht. Zo ondersteunt deze bluray-transport recente formaten als DTS:X en Dolby Atmos.

Importeur JVB Digital biedt de nieuwe Oppo BDT-101CI via zijn webwinkel te koop aan voor 549 euro.

Oppo BDT101CI

19 reacties

 1. Voor wat het waard is maar een Franse recensent (hdfever.fr) beoordeelde de 101 qua beeld en geluid momenteel als beste uit de ‘Oppo renstal’. Allo Oppo’s zijn in ieder geval een verademing, alleen vond ik de 93 niet bijster goed qua HDMI Audio.

 2. het loopwerk van de br/dvd speler is een verademing: solide bij openen en sluiten, niet hoorbaar tijdens afspelen en stabiel.
  ook bij dvd’s waar veel andere spelers niet of alleen met erg veel lawaai en gerammel afspelen.

 3. ik ben leek! maar wel een die wil leren…
  welke hdmi kabel – 1,5 meter – is aan te raden als verbinding oppo met een full hd 100hz lcd/led tv (sony kdl-40ex720)?
  p.s. bij vervanging van de tv zoek ik weer full hd 100hz tv, bij voorkeur zonder smartfuncties of 3d.

  1. huidige hdmi kabel is belkin (type 13660?)
   (op kabel staat verder: high performance – polyethylene – dielectric – ofc connections)
   model uit plm. 2008

  2. Dag Geert,

   Voor beeld maakt het eigenlijk niet zoveel uit. Zeker niet bij 40-inch als je op een normale afstand zit. Voor geluid zeker wel… daar spelen andere eisen een rol. Ik zou gewoon een degelijke, compatible kabel zoeken. Belkin is gewoon goed… dus lekker laten zitten als hij gewoon werkt.

     1. zowel beeld- en geluidskwaliteit via hdmi zijn erg goed. beiden zijn zuiver en gedetailleerd.
      ook analoog aangesloten op een high end versterker is het geluid erg goed.
      een goedkope(re) hdmi kabel kan goed beeld leveren heb ik gemerkt, maar geluid?
      zoals jaap al schreef is dat een ander verhaal.
      een goedkope hdmi geprobeerd en het geluid wad wezenlijk anders: veel minder detail en minder helder.
      wist overigens niet dat het een goedkope hdmi kabel was (geleend om te kunnen testen).
      mocht ik nog wat hdmi kabels testen zal ik hier mijn -subjectieve- ervaring delen.

     1. de speler kan helaas geen .iso bestanden afspelen vanaf een usb stick/hdd.
      de benodigde aankoppel/mount optie is niet in de software opgenomen, iets wat bij de meeste mediaspelers wel het geval is.

     2. ook het afspelen van video_ts bestanden (waarin de film bestanden zitten) vanaf usb stick/hdd gaat niet zoals het hoort.
      je kunt slechts 1 .vob bestand in video_ts selecteren en dat afspelen. wel wordt dan ook de volgende .vob afgespeeld maar met een onderbreking van de film (het logo van oppo verschijnt dan even in beeld.

      1. inmiddels dankzij http://www.jvbdigital.com te weten gekomen dat het geen misser van oppo is maar gezocht moet worden in beperkingen opgelegd door wetgeving (lees: de film- en muziekindustrie).

Geef een antwoord