Eminent brengt EM7415 WiFi Music Streamer uit

Eminent EM7415

Het Nederlandse bedrijf Eminent heeft de EM7415 WiFi Music streamer op de markt gebracht. Het betreft een adapter om uw bestaande hifi-installatie van wifi te voorzien, zodat u vanaf een smartphone, tablet en andere (netwerk)bronnen muziek kunt streamen. Wie meerdere EM7415 apparaten in huis haalt, kan bovendien een multiroom-systeem optuigen.

De EM7415 bestaat uit een compact kastje met achterop een analoge stereo-aansluiting en optische poort. Hiermee sluit u het apparaat aan op een versterker, receiver, soundbar of actieve speakerset. Dankzij een wifi-module lukt het op deze manier om muziek te streamen vanaf netwerkbronnen, zoals een NAS, pc of smartphone. Deze muziekstreamer is in staat om een eigen draadloos netwerk op te zetten of om zich aan te sluiten bij een bestaand wifi-netwerk. Eminent heeft multiroom-ondersteuning toegevoegd. Bij het gebruik van meerdere muziekstreamers, bepaalt u met de app welke muziek u in welke kamer afspeelt. De zogeheten EZCast-app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows.

Eminent EM7415

Muziekbronnen

De EM7415 is ook uitgerust met een usb-poort. Door een usb-stick of externe harde schijf hierop aan te sluiten, speelt u lokale muziek af. Aan de zijkant is er bovendien een microSD-kaartslot, waarmee het eveneens lukt om lokale muziekbestanden op uw stereosysteem af te spelen. Naast lokale opslag maakt de EM7415 ook verbinding met Google Drive, Dropbox, iCloud en Microsoft OneDrive om eigen muziekbestanden vanuit de cloud af te spelen. Ondersteuning voor online muziekdiensten als Spotify of Tidal is er vooralsnog niet. De EM7415 accepteert de bestandsformaten aac, mp3, wav en flac. De maximale audiokwaliteit bedraagt 24bits/96kHz.

Eminent EM7415

De Eminent EM7415 WiFi Music Streamer is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 64,50 euro.

7 reacties

 1. Ik weet het niet met dit soort streamers.
  Voor iets meer geld heb je een minix en kun je films ook streamen.
  Zelf gebruik ik gewoon gewoon mijn telefoon die via bluetooth naar een marley Get Together streamen.
  ik wil er nog een draagkoord aan maken zodat hij nog makkelijker is mee te nemen

  Voor dat soort multiroom werk is mp3 goed genoeg en kan ik ook gewoon via mijn nas via wifi Flac 24bit streamen.
  Bijkomend voordeel van die Get Together is dat hij meteen mijn telefoon oplaad en muziek afspeelt.
  Heb van alles geprobeerd maar vond die Get Together toch een stuk beter dan een sonos.

  1. Hoe kom je daar bij? Je kan met de Chromecast Audio niet (direct) streamen vanaf cloud opslag, niet (direct) vanaf (bijvoorbeeld) je NAS via UPnP, je kan niet spelen vanaf draagbare media als USB-sticks, de Eminent versie heeft multi-room ondersteuning, etc.

   Of vergis ik me nu?

   1. Hangt af van de definitie van direct.. Volgens mij heb je zowel bij de Chromecast als de Eminent een app nodig ter besturing.. Bijvoorbeeld Buuble UPnP. En dan kan je dat allemaal wel ( uitgaande van bv mijn Qnap nas met toegang tot de cloud) met de Chromecast. Dus ook ik zie geen meerwaarde

 2. Dit is een rebrand van de SoundMate wifi streamer. Zoek maar eens op eBay. Het lijkt er echter wel op dat de SoundMate niet van online opslag af kan spelen.

Geef een antwoord