TEAC brengt UD-503 en NT-503DAB uit

TEAC komt met twee interessante producten op de proppen. De UD-503 is een usb-dac en hoofdtelefoonversterker in één. De NT-503DAB is een netwerkspeler met een geïntegreerde usb-dac. Beide systemen zijn onderdeel van de compacte 503 Reference Series.

TEAC UD-503De UD-503 volgt de UD-501 op en beschikt nog altijd over een dual/mono-architectuur. Deze hoofdtelefoonversterker heeft onder de motorkap een AKM Verita AK4490 d/a-converter die zowel dsd- als pcm-bestanden kan verwerken. De maximale kwaliteit is respectievelijk 11,2 MHz en 32bits/384kHz. Via een asynchrone usb-ingang verwerken twee klokken van 44,1 kHz en 48 kHz binnenkomende pcm- en dsd-signalen. De UD-503 is tevens inzetbaar als voorversterker in combinatie met een eindversterker of actieve speakers. Naast digitale ingangen zijn er ook analoge inputs aanwezig. De adviesprijs van de TEAC UD-503 is in Groot-Brittannië zo’n 700 pond. Er is zowel een zwarte als zilverkleurige uitvoering beschikbaar.

TEAC NT-503DAB NT-503DAB

De NT-503DAB is geschikt om high-res audio via usb en het netwerk te verwerken. De maximale audiokwaliteit is voor dsd-bestanden 5,6 MHz en voor bestanden met een pcm-indeling 24bits/192kHz. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de NT-503DAB een DAB/DAB+ ontvanger aan boord. Hiermee lukt het om naar digitale radio te luisteren. Verder is er ondersteuning voor Spotify en Deezer. Vanaf een smartphone kunt u ook via bluetooth (aptX) muziek afspelen. De NT-503DAB is in Groot-Brittannië eind november beschikbaar tegen een adviesprijs van 950 pond.

Gerelateerde berichten

Parrot Zikmu bediening

Parrot Zikmu streaming luidsprekersysteem

Parrot is zeker geen bekende in de hifi-wereld. De Franse fabrikant is vooral bekend vanwege carkits. Wellicht is dat de reden geweest dat het Philippe Starck aan tafel heeft gevraagd en met hem heeft gebabbeld over een nieuwe luidspreker. Het resultaat van de penstreken van de Fransman, is de Zikmu: een design luidsprekersysteem met wifi, […]

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Impressie Mutec REF 10 klok

Impressie Mutec REF 10 klok