TEAC brengt UD-503 en NT-503DAB uit

TEAC komt met twee interessante producten op de proppen. De UD-503 is een usb-dac en hoofdtelefoonversterker in één. De NT-503DAB is een netwerkspeler met een geïntegreerde usb-dac. Beide systemen zijn onderdeel van de compacte 503 Reference Series.

TEAC UD-503De UD-503 volgt de UD-501 op en beschikt nog altijd over een dual/mono-architectuur. Deze hoofdtelefoonversterker heeft onder de motorkap een AKM Verita AK4490 d/a-converter die zowel dsd- als pcm-bestanden kan verwerken. De maximale kwaliteit is respectievelijk 11,2 MHz en 32bits/384kHz. Via een asynchrone usb-ingang verwerken twee klokken van 44,1 kHz en 48 kHz binnenkomende pcm- en dsd-signalen. De UD-503 is tevens inzetbaar als voorversterker in combinatie met een eindversterker of actieve speakers. Naast digitale ingangen zijn er ook analoge inputs aanwezig. De adviesprijs van de TEAC UD-503 is in Groot-Brittannië zo’n 700 pond. Er is zowel een zwarte als zilverkleurige uitvoering beschikbaar.

TEAC NT-503DAB NT-503DAB

De NT-503DAB is geschikt om high-res audio via usb en het netwerk te verwerken. De maximale audiokwaliteit is voor dsd-bestanden 5,6 MHz en voor bestanden met een pcm-indeling 24bits/192kHz. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de NT-503DAB een DAB/DAB+ ontvanger aan boord. Hiermee lukt het om naar digitale radio te luisteren. Verder is er ondersteuning voor Spotify en Deezer. Vanaf een smartphone kunt u ook via bluetooth (aptX) muziek afspelen. De NT-503DAB is in Groot-Brittannië eind november beschikbaar tegen een adviesprijs van 950 pond.

Geef een antwoord