web analytics

Spotify biedt Chromecast-ondersteuning

Goed nieuws voor bezitters van een Google Chromecast. Spotify voegt ondersteuning toe voor dit streaming-apparaat. Dit betekent dat u vanaf een smartphone of tablet uw volledige Spotify-bibliotheek kunt streamen naar een Google Chromecast.

Chromecast AudioSpotify rolt de vernieuwde apps gefaseerd uit en is daar inmiddels al mee gestart. Het is dus goed mogelijk dat de Spotify-app op uw smartphone of tablet dus al geschikt is voor het streamen van muziek naar een Chromecast (Audio). Een minpunt is dat de functie momenteel alleen nog werkt op de tweede generatie Chromecast-apparaten die vorige week door Google zijn gelanceerd. De ‘oude’ Chromecast krijgt later ondersteuning.

Hoe werkt het?

Zodra de mobiele applicatie een Chromecast in het netwerk detecteert, dan speelt u nummers hierop af door op het pictogram Beschikbare apparaten te tikken. Vervolgens selecteert u het Chromecast-apparaat. De vernieuwde app is zowel voor iOS als Android beschikbaar.

Gerelateerde berichten

Monitor Audio Soundbar ASB-2

Monitor Audio zet ASB-2 Soundbar in de markt

De nieuwe ASB-2 Soundbar van Monitor Audio heeft een 5-kanaals audiosysteem in huis. Het is de bedoeling dat gebruikers het apparaat boven of onder de televisie monteren. Volgens de fabrikant functioneert de soundbar daarmee als centrale audio-hub voor alle afspeelapparatuur.

Audio Block V-120 geïntegreerde stereoversterker

Audioblock introduceert de V-120, een geïntegreerde stereoversterker. Hiermee wordt het gat gevuld tussen de 2 x 50 watt V-100 en de krachtige voor- en eindversterker combi, de P-100/A-100. Zoals in alle Audio Block-versterkers wordt ook nu weer een ruim gedimensioneerde ringkern transformator voor de voeding toegepast. 

2 reacties

  1. Beetje vreemde, bevooroordeelde insteek dit artikel. Een objectief bericht zou zijn ” De chromecast audio biedt in aanvang ondersteuning voor zowel Spotify, Deezer als Google play, naats Tuneinn radio. Ook ondersteuning van ondermeer Tidal wordt verwacht binnen twee maanden”

Geef een reactie