PlayStation 4 krijgt officiële afstandsbediening

De PlayStation 4 is veel meer dan alleen een gameconsole. Menigeen speelt er via Netflix en andere apps films op af of streamt muziek via Spotify. Bediening via de controller is niet altijd even handig, want de batterij gaat nogal snel leeg. Om die reden brengt Sony een afstandsbediening voor de PlayStation 4 uit.

PS4 afstandsbedieningMet de afstandsbediening lukt het om verschillende apps op de PlayStation 4 te bedienen. Voorbeelden hiervan zijn de ingebouwde bluray-speler, Media Player, YouTube en natuurlijk Netflix. Deze officiële afstandsbediening is langwerpig en bevat onder meer het kenmerkende rondje, driehoekje, vierkantje en kruisje van de oorspronkelijke controller. Verder zien we een opname-knop en diverse multimediatoetsen.

Universele afstandsbediening

Handig is dat de afstandsbediening ook geschikt is om andere apparaten te bedienen, bijvoorbeeld een geschikte smart-tv en versterker. Het product uit de stal van Sony is later deze maand in de Verenigde Staten verkrijgbaar voor een bedrag van zo’n dertig dollar. Of er ook een Europese release komt, heeft het elektronicabedrijf nog niet bevestigd.

Gerelateerde berichten

Qobuz

Qobuz eerste muziekdienst met high-res streaming naar mobiel

Voor zover bekend is Qobuz op korte termijn de eerste aanbieder van high-res muziekbestanden voor smartphones en tablets. Op 15 juni verschijnt er een vernieuwde Android-app waarmee het lukt om 24-bits liedjes te streamen. Daarnaast heeft het Franse bedrijf nog meer interessant nieuws voor ons in petto!

Geef een reactie