Netgear brengt ReadyNAS RN212 en RN214 uit

Binnen de ReadyNAS 200-serie introduceert Netgear twee nieuwe NAS-systemen, namelijk de RN212 en RN214. Het betreffen respectievelijk opslagapparaten met plek voor twee en vier harde schijven.

Netgear RN212
De RN212 heeft plek voor twee harde schijven.

De ReadyNAS RN212 en RN214 zijn gebaseerd op een quadcore ARM Cortex-processor met een kloksnelheid van 1,4 GHz. Verder is er 2 GB ram aanwezig. Volgens de fabrikant is de cpu snel genoeg om realtime Full HD-beelden te transcoderen naar een ander formaat, waaronder de mpeg4- en h.264-codec. De lees- en schrijfsnelheid van beide nas’en bedragen naar verluidt zo’n 200 en 160 MB per seconde. Om drukte op het netwerk te vermijden, hebben de RN212 en RN214 twee gigabit-poorten aan boord. Wat betreft connectiviteit zijn deze kersverse ReadyNAS-producten uitgerust met drie usb3.0-poorten en een eSATA-aansluiting. Netgear biedt een eigen mediaserver aan, maar het staat gebruikers ook vrij om apps van derden te installeren. Een voorbeeld hiervan is Plex.

Prijzen

De Netgear ReadyNAS RN212 heeft een adviesprijs van 349,99 euro. De RN214 is honderd euro duurder, namelijk 449,99 euro. Beide producten zijn per direct beschikbaar.

Gerelateerde berichten

Synology DS414slim

Synology introduceert DS414slim NAS

Synology kennen we allemaal wel. Deze grote NAS-fabrikant heeft een opvolger van de ‘Slim’: de DS414slim. Een compacte NAS voor wie graag aardig wat opslag wil hebben, maar geen grote NAS in huis wil halen. De nieuwe DS414slim kan vier 2,5″-schijven kwijt. Wat zorgt voor een compact kastje en in veel gevallen voldoende opslagcapaciteit.

Geef een reactie