web analytics

Libratone introduceert SoundSpaces en ZIPP-speakers

Het Deense merk Libratone heeft onder de naam SoundSpaces een nieuwe multiroom-oplossing bedacht. Volgens de makers is dat het meest flexibele multiroom-systeem dat er is. Verder brengt de fabrikant ook een nieuwe lijn draadloze ZIPP-speakers uit.

SoundSpaces bestaat uit een mobiele app waarmee het lukt om in meerdere luisterruimtes muziek te regelen. Uniek aan dit concept is dat de luisteraar speakers op ieder moment kan verplaatsen. SoundSpaces verbindt maximaal zes luidsprekers met elkaar. Door de speakers te verplaatsen naar andere ruimtes creëert u meerdere SoundSpaces en koppelt u desgewenst verschillende speakers aan elkaar. Of dit volledig automatisch werkt of dat gebruikers hiervoor instellingen moeten wijzigen binnen de app, is nog niet duidelijk. De nieuwe app komt eind oktober beschikbaar.

Libratone ZIPP
De nieuwe Libratone ZIPP-lijn is een kleurrijk gezelschap.

ZIPP-speakers

Gelijktijdig met de introductie van SoundSpaces komt Libratone met een nieuwe lijn ZIPP-speakers op de proppen. Net als eerdere edities gaat het weer om compacte speakers waarbij de ontwikkelaars veel oog hebben voor design. De nieuwe Zipp en Zipp Mini koppelt u middels de SoundSpaces-app aan iedere ruimte binnen uw huis. Deze apparaten zijn uitgerust met een wifi- en bluetooth-adapter, zodat ze geschikt zijn om mee te streamen. De nieuwe Zipps zijn vanaf eind oktober te koop voor 299 en 249 euro (Mini). Beide modellen ondersteunen het gebruik van Spotify Conncect en Apple Music.

Gerelateerde berichten

NIeuws uit AES Parijs: binaural soundbar

Onlangs werd in Parijs de 140e internationale conventie van de AES (Audio Engineering Society) geopend. De AES is de wereldwijde beroepsvereniging van geluidstechnici, wetenschappers en artiesten voor audiotechnologie. Alpha-Audio was niet in Parijs, maar er is wel interessant nieuws te melden. Op de AES was ‘immersive audio’ een veelgehoorde term, en dan vooral het vinden van […]

Geef een reactie