Jazzband Gare Du Nord gebruik Bowers & Wilkins-speakers

Op 30 oktober komt het nieuwe album Stronger! uit van de Belgische jazzband Gare du Nord. Tijdens het mastering-proces is de studio voorzien van Bowers & Wilkins 800 Series Daimond-speakers.

Bowers Wilkins 800 serie 2015Gare du Nord maakt voor het eerst gebruik van Bowers & Wilkins-speakers. De band brengt na vier jaar tijd een nieuw album uit en heeft in de studio 800 Series Daimond-luidsprekers opgesteld. Volgens het Britse merk zijn deze weergevers bedoeld om de muziek zo natuurgetrouw te laten klinken zoals de muzikant dat oorspronkelijk bedoeld heeft.

Stronger!

Stronger! ligt op 30 oktober in de winkelschappen, waarbij opvalt dat er een muziekstuk van maar liefst 23 minuten is toegevoegd aan het album. De bandleden bestaan uit Aron Raams, Lennaart Raams en Barend Fransen. Verder zijn er gastrollen weggelegd voor zangeres Dorona Alberti en harpiste Lavinia Meijer. Stronger! komt uit op cd, vinyl, iTunes en diverse streamingdiensten. Dit najaar start Gare du Nord een uitgebreide tour langs Nederlandse clubs en theaters.

Gerelateerde berichten

Pioneer Micro

Pioneer belooft beter en meer

NIEUWS – Pioneer komt met 2 nieuwe microsystemen die een nog betere weergave combineren met de nieuwste verbindingsmogelijkheden. Dit alles in een verfijnde verpakking, waar een microsysteem immers het bestaansrecht aan ontleent. Beide systemen bestaan uit één centrale (hoofd)unit en twee 2-weg basreflexluidsprekers.

3 reacties

  1. “bedoeld om de muziek zo natuurgetrouw te laten klinken zoals de muzikant dat oorspronkelijk bedoeld heeft.”
    Waar heb ik (wie niet) dat toch meer gehoord? Ohja overal, al jaren lang!
    Wat origineel zeg. :-)
    Het zal desalniettemin evengoed een best album zijn hoor.

Geef een reactie