web analytics

Één miljoen mensen betalen voor Tidal

Tidal

Het Amerikaanse Tidal heeft na een stroeve start de weg omhoog gevonden. De dienst groeit namelijk hard en heeft nu 1 miljoen betalende leden. Een goede ontwikkeling, want blijkbaar is er dus een stijgende vraag naar lossless muziek. 

Twitter Tidal
Jay Z vertelt het heugelijke nieuws op Twitter.

Eigenaar/rapper Jay Z meldt op Twitter dat er één miljoen mensen betalen voor een Tidal-abonnement. Ter vergelijking; Spotify heeft er twintig miljoen. Toch is het een positieve ontwikkeling, want Tidal is nog niet zo gek lang actief. Bovendien had het bedrijf in april nog ‘slechts’ 770 duizend leden. Het proefabonnement van negentig dagen dat merken als Naim en Teufel bij hun producten aanbieden, lijkt dan ook zijn vruchten af te werpen. Het goedkoopste abonnement kost 9,99 euro per maand. Wie lossless audio wilt streamen, betaalt maandelijks 19,99 euro.

Concert

Tidal viert de grens van het passeren van één miljoen betalende luisteraars met een concert in New York op 20 oktober. Naast Jay Z zijn onder meer Beyoncé, Prince, Lil Wayne en Usher van de partij. Tidal-klanten kunnen als eerste kaarten aanschaffen voor dit evenement.

Gerelateerde berichten

Wadia Intuition 1

Gespot: Wadia Intuition 1

NIEUWS – Een lezer tipte ons via de mail. En het is een goede tip, want wij kennen de Wadia Intuition 1 nog niet. Het blijkt een dac met ingebouwde eindversterker. Een lichte concurrent dus voor bijvoorbeeld een Linn Sneaky. Of wellicht een NAD M2. 

6 reacties

  1. Ik heb net een avondje Tidal met spotify vergeleken. Van de 10 nummer vond ik 9 nummers beter op Tidal. Nu wachten op mijn bluesound node 2. Dan vergelijk ik spotify en tidal streamend op Apple tv en de Node 2. Ik ben benieuwd

  2. Ben er ook erg over te spreken. Het aanbod is groter en sneller dan Qobuz en de incidentele problemen met afspelen (ws. het bufferen) lijken de laatste tijd helemaal weg.

Geef een reactie