Bowers & Wilkins introduceert Zeppelin Wireless

De Zeppelin van Bowers & Wilkins was jarenlang een bekende speakerdock voor iPod-gebruikers. Het Britse merk blaast nieuw leven in dit product door een draadloze versie uit te brengen.

Bowers Wilkins Zeppelin WirelessDe Zeppelin Wireless heeft hetzelfde kenmerkende design als zijn voorganger. Onder de motorkap is er wel flink aan het ontwerp gesleuteld. Zo zijn er vijf nieuwe driver-units aanwezig, waarbij twee dubbele dome-tweeter van de CM Series zijn overgenomen. Twee midrange drivers en een ingebouwde subwoofer complementeren het geluidsbeeld. Verder heeft Bowers & Wilkins de behuizing verstevigd om ongewenste trillingen zoveel mogelijk tegen te gaan. Vanwege deze maatregel is de voorzijde nu zo’n vijftig procent dikker. Ook de digital signal processing (dsp) is onder handen genomen, waardoor het geluid volgens Bowers & Wilkins gedetailleerder en verfijnder klinkt.

Bluetooth

De opvallendste vernieuwing is dat de iPod-dock is weggelaten. In plaats daarvan heeft het apparaat een bluetooth-adapter met ondersteuning voor de aptX-codec aan boord. Verder is er een draadloze netwerkkaart ingebouwd. Hierdoor is er ondersteuning voor AirPlay en Spotify Connect mogelijk. De bijgewerkte B&W Control App is beschikbaar voor iOS, Android, Windows en Mac.  De Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless heeft een adviesprijs van 699 euro.

3 reacties

 1. Grappig, ik heb voor mijn “oude Zeppelin” een paar jaar geleden in Denemarken een kleine Bluetooth adapter gekocht die ik op de Apple connector plaats en daarmee stream ik alles via Bluetooth naar de Zeppelin.

  1. Ja dat soort handige ‘adapters’ zijn er wel maar zie je te weinig of wordt vrijwel geen aandacht aan besteed.
   (ze hebben liever dat je alweer een nieuw model koopt zeker)
   Overigens is het echt helemaal uit met de wellicht dure licenties voor een Lightning-connector of is het aansluiten met een kabeltje van je iDinges pod/pad/phone nu helemaal uit de mode?
   Die moderne tijd gaat toch zo snel hè. 😉

Geef een antwoord