Yamaha YSP-5600 soundbar ondersteunt Dolby Atmos en DTS:X

Yamaha YSP-5600

Met de YSP-5600 heeft Yamaha een nieuwe soundbar ontwikkeld die bestemd is voor filmfanaten. Het apparaat ondersteunt namelijk de 3D-surroundformaten Dolby Atmos en DTS:X.

Yamaha YSP-5600Yamaha maakt surroudgeluid uit slechts één apparaat mogelijk dankzij zijn Digital Sound Projector-technologie. Volgens het Japanse bedrijf ontstaat er niet alleen rondom de luisteraar een geluidsveld, maar komen er ook audiogolven vanaf het plafond. In totaal zijn er in de YSP-5600 44 array-luidsprekers verwerkt, waarvan er 12 als Dolby Atmos-plafondkanalen functioneren. Twee bas-speakers zorgen voor de lage tonen, al is het ook mogelijk om hiervoor een draadloze subwoofer te gebruiken. DTS:X is overigens niet meteen beschikbaar, want hiervoor verspreidt Yamaha op termijn een firmware-upgrade. Via de DSP-functie CINEMA DSP 3D lukt het volgens het elektronicamerk om ook bij films zonder 3D-surroundcodec audiogolven vanaf het plafond op de luisteraar af te vuren.

Inmeten

Om de boel goed af te stellen levert Yamaha een speciale IntelliBeam-­microfoon mee. Hiermee lukt het om het totale geluidsbeeld automatisch te regelen. Een leuke functie is dat de YSP-5600 compatibel is met MusicCast. U kunt het apparaat dus in een multiroom-systeem gebruiken samen met andere Yamaha-apparatuur. Met behulp van een mobiele app kunt u muziek in meerdere kamers afspelen.

De Yamaha YSP-5600 is vanaf oktober beschikbaar voor een adviesprijs van 1.799 euro.

 

https://www.alpha-audio.nl/2015/09/yamaha-ysp-5600-soundbar-ondersteunt-dolby-atmos-en-dtsx/

Gerelateerde berichten

Dimex distributeur ReQuest

De Nederlandse distributeur Dimex gaat producten van ReQuest in de Benelux verspreiden. Het Zwitserse merk fabriceert onder meer software voor gebruik op mediaservers, mediaspelers, NAS-oplossingen en multiroom-producten. De fabrikant brengt tevens complete muziekservers op de markt.

Geef een reactie