web analytics

Weiss introduceert ethernetkaart voor dac-modellen

Weiss

Het Zwitserse merk Weiss brengt een interessante uitbreiding uit voor hun dac-modellen. Bezitters van een DAC202, Medea, Medus, DAC1, DAC2 of Minerva kunnen met een upgrade audiobestanden via een ethernet-poort streamen.

Weiss DAC202
De DAC202 met een ethernet-interface.

Dankzij de nieuwe ethernet-interface fungeert de dac als UPnP- en DLNA-client binnen het netwerk. Op die manier lukt het om audiobestanden vanaf mediaservers in te streamen, zoals een nas of pc. Via een mobiele app op een smartphone of tablet bepalen luisteraars de afspeellijst.

Bestandsondersteuning

De ethernetkaart ondersteunt alle gangbare audiobestanden, namelijk wav, aiff, flac, alac, mp3 en aac. De maximale audiokwaliteit bedraagt 32bits/192kHz. Er is ondersteuning voor ‘gapless playback’ en er is een apart klokwerk aanwezig om jitter tegen te gaan.

Gerelateerde berichten

Kensington

Eerste namen Noorderslag bekend

Eurosonic Noorderslag kondigt de eerste namen aan voor de 28ste editie van het festival. Uit Nederland werden de bands Kensington en Mister and Mississippi geselecteerd. Verder staan onder meer The Strypes uit Ierland en Coely en Vismets, beide uit België, op het programma.

Geef een reactie