Sony kondigt CAS-1 high-res audiosysteem aan

Sony CAS-1

Vanaf oktober ligt de Sony CAS-1 in de winkelschappen. Dit compacte all-in-one audiosysteem ondersteunt high-res muziekbestanden tot een maximale kwaliteit van 24bits/192kHz.

De CAS-1 bestaat uit een kleine stereoversterker en twee luidsprekers. De hoofdunit is met een grootte van 17,8 x 12 x 5,5 (l x b x hCAS-1) centimeter klein van stuk. Op het apparaat zijn dan ook niet zoveel aansluitingen aanwezig voor het koppelen van externe apparatuur.

Naast de speaker-outputs zijn er twee usb-poorten (usb-a, usb-b) en een hoofdtelefoonaansluiting voorhanden. Sony heeft ervoor gekozen om geen netwerkfunctie toe te voegen, waardoor het niet lukt om high-res muziek te streamen vanaf een netwerkbron. Hiervoor bent u dus aangewezen op de usb-b-poort. Wel is er een bluetooth-adapter ingebouwd voor draadloze communicatie met smartphones en tablets middels de SongPal-app. De CAS-1 accepteert alle gangbare audioformaten. Er is ook ondersteuning voor DSD64-bestanden, al zet de apparatuur dit type om naar een pcm-spoor.

Speakers

De CAS-1 is een complete audioset, want het Japanse merk levert ook twee luidsprekers mee. Hierin zijn een tweeter met een diameter van 1,4 centimeter en een woofer met een doorsnede van 6,2 centimeter verwerkt. Een basreflex-poort zorgt voor de lage tonen. Wie anoniem naar muziek wilt luisteren, sluit aan de voorzijde van de CAS-1 een hoofdtelefoon aan. Voor het aansturen van de luidsprekers of een hoofdtelefoon heeft Sony twee onafhankelijke versterkers ingebouwd. De CAS-1 komt in oktober op de markt tegen een adviesprijs van 850 euro.

8 reacties

 1. Tja, tis best een mooi setje zo. Maar het lijkt alsof Sony hiermee een iets ander publiek probeerd te bereiken die iets meer geld over heeft voor wat design en gemak ofzo.
  Eigenlijk net zoiets als met die NWZX2 Hi-Res Walkman, best goed/mooi maar ook best prijzig.
  En ja er zijn voor die 800 Euro wel meer setjes/combo’s te bedenken dat hetzelfde doet en ook best mooi is, dat hou je toch.

 2. De D3020 kost 500euro, heb je nog 250euro over voor de speakers. Optie is AUDIOENGINE A2+ voor 280 euro…. Dus deze Sony CAS-1 is best een mooie optie voor deze prijs, en dan heb je tevens een systeem wat al op elkaar is afgesteld. De OPPO HA-1 is een totaal andere prijs klassen dus daar kun je het niet mee vergelijken.

  1. Klopt Ruud… ging er meer om dat ik liever met een actief systeem speel in plaats van: dac, voor- eindversterker en dan nog speakers. Maar Audioengine maakt goede dingen. leuke optie.

  2. Als je het een beetje handig aanpakt, heb je bij je speciaalzaak een mooie deal voor ?850,-

   10% korting kun je sowieso krijgen. Dan heb je al snel een leuke set met Dali, Monitor Audio of Paradigm speakers bij elkaar. 🙂

   Ik heb bij mijn PC de D3020 staan icm. een set Paradigm Mini Monitors (S7). Klinkt fantastisch. Zelfs de combinatie met de Wharfedale Diamon 7.1 die ik hiervoor had staan was goed.

 3. Behoorlijk aan de prijs. Voor dat bedrag kun je ook een set leuke speakers icm. een NAD D3020 kopen. Goed, dan kun je niet direct DSD streamen via USB, maar dat zou ik persoonlijk een verwaarloosbaar offer vinden in ruil voor de rest van de inputs..

   1. Inderdaad. En aangezien dat ding toch bedoeld is voor gebruik in combinatie met een PC of Mac…

    Bedoel, ‘t is een mooi ding, maar voor dat geld is er best veel leuks te vinden. Zeker als je bij je speciaalzaak een mooie versterker/speaker/kabel deal voor elkaar kan boksen. 🙂

    1. Ja, blijft altijd beter. Al moet ik zeggen: mijn OPPO HA-1 met een set actieve speakers doet het ook wel lekker. Actief is bij een bureau wel erg lekker! Scheelt veel kabels.

Geef een antwoord