Review Denon AH-MM400 hoofdtelefoon

in Personal Audio (289) | Reviews (738) | Personal Audio Reviews (127) | Hoofdtelefoons (94) | Over Ear (52) |


Denon Music Maniac AH-MM400
 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
429

 • Denon AH-MM400
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-01-18
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 95%
 • Geluid
  Schrijver: 85%
 • Prijs
  Schrijver: 80%

Conclusie:

De Denon presteert op alle vlakken erg netjes. Met name de vervorming is bijzonder laag, wat laat zien dat het een degelijk product is waar aandacht aan is besteed.

De Denon heeft echt een degelijke bron nodig. Op een smartphone komt deze hoofdtelefoon niet lekker uit de verf. Op gebied van accessoires kan het wel ietsje beter. Afgezien van een tweetal kabeltjes (één speciaal voor iOS) en een draagtasje zien we niet zo veel.

Wie aan een hoofdtelefoon denkt, denk vrijwel direct aan Beats, Shure of wellicht Ultimate Ears of Sony. Maar niet aan Denon. Toch heeft het merk een uitermate grote collectie ‘Music Maniacs’. Wij testen een pittig modelletje: de MM400: 429 euro aan hoofdtelefoon. 

Wie in de prijsklasse van 400 euro opereert concurreert direct met de grote jongens. Zowel Bowers als Philips (Fidelio) als Grado, AKG, Sony als bijvoorbeeld Sennheiser heeft mooie modellen voor dat geld. Kortom: het moet kloppen: pasvorm, prestaties, levering… afwerking.

Hout, metaal, leer

Denon Music Maniac AH-MM400

Strak afgewerkt. Metaal, (walnoten) hout en leer. Netjes!

Laten we beginnen met de afwerking. Die is gewoon goed. we zien en voelen: leer, hout en metaal (aluminium). De units zitten in een behuizing van kunststof en hout. De kussen zijn van (kunst?)leer en het frame is van aluminium. De hoofdband is lekker zacht. De verstelling gaat met kleine stapjes en ‘klikjes’. Ze zijn ook genummerd, dus mocht u af en toe de hoofdtelefoon uitlenen, dan weet u waar u hem op had afgesteld.

Comfort

Denon heeft de pasvorm prima voor elkaar, al kennen we modellen die lekkerder zitten. Denk aan de AudioQuest Nighthawk of de Sony MDR-1A. De Denon zit gewoon goed. Maar niet bijzonder. Mensen met hele grote oren, zullen niet in de schelpen passen, want heel veel ruimte is er niet. Voor ons geen probleem.

De hoofdtelefoon sluit wel uitstekend af. We hebben geen last van onze omgeving. Dat geeft wel rust, maar pas op in het verkeer: er kan zomaar een middenklasse sedan van achteren komen!

Clean

Denon Music Maniac AH-MM400

De hoofdband is goed te verstellen. Ook genummerd om hem altijd op dezelfde stand terug te zetten.

De weergave is behoorlijk clean. Vervorming is bijzonder laag en het subgebied is niet bijzonder aangezet. Al zit er daar wel een vleugje warmte. Geen drama.

Als we luisteren, horen we veel inzicht, detail en geen korrel. Tenminste: als we de Denon op de Astell aansluiten. Op de Sony is het een ander verhaal. Laten we hopen dat een Xperia Z beter presteert.

Wat opvalt is dat het stereobeeld wel erg in het hoofd zit. Dat is een kenmerk van veel hoofdtelefoons, maar veel fabrikanten zijn al bezig met het ‘naar voren schuiven’ van het stereobeeld. Dat lukt in bepaalde gevallen heel aardige en heeft als resultaat dat u meer het gevoel krijgt naar een set speakers te luisteren. Dat is met deze Denon nog niet echt het geval.

Drive

Denon Music Maniac AH-MM400

Rechts en link staat aan de binnenkant.

Belangrijk bij de Denon is dus dat u hem goed aanstuurt. We hebben de AH-MM400 aangesloten gehad op een smartphone (Sony Xperia M4 Aqua) en dat werkte eigenlijk maar matig. Bijna geen drive en suffig midden en hoog. En toch wat korrel.

Overstappen op de Astell & Kern Ak100 werkte bijzonder goed. Deze audiofiele speler speelt met aanzienlijk meer energie, punch en openheid. De Denon komt dan echt tot leven… bijzondere transformatie.

We luisteren bijvoorbeeld naar Steven Wilson’s nummer Raider II. Wat een kick zeg… Veel grunt, veel energie en heerlijk veel dynamiek. En we moeten toegeven: de sfeer komt beter over met een hoofdtelefoon. Elk kraakje is hoorbaar. En met name bij dit soort sferische muziek is dat een meerwaarde.

Metingen Denon AH-MM400

De respons is redelijk vlak, zoals het hoort in deze klasse. Met name de erg lage vervorming valt op. Daar presteert Denon erg netjes!

Goed

Vrij neutraal

Erg lage vervorming

Mooie afwerking

Minder goed

Is erg bronkritisch

Beetje weinig accessoires

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: