Onkyo brengt TX-8150 en TX-8130 stereoversterkers uit

Onkyo

De Japanners van Onkyo lanceren twee gloednieuwe stereoversterkers, namelijk de TX-8150 en TX-8130. Beide producten kunnen overweg met high-res muziekbestanden.

Onkyo TX-8150De nieuwe stereoversterkers zijn voorzien van de 32bits/384kHz Asahi Kasei DAC om digitale audiosignalen om te zetten naar analoog. Zo is er onder meer ondersteuning voor 24bits/192kHz flac-bestanden en DSD-materiaal met een kwaliteit van 5,6 MHz. Luisteraars hebben voor het afspelen van muziek de keuze om één van de vier digitale ingangen te gebruiken of netwerkbronnen via het lokale netwerk.

Uitgangsvermogen

De TX-8130 heeft een uitgangsvermogen van tweemaal 110 watt. De duurdere TX-8150 doet daar met een vermogen van 135 watt per kanaal nog een schepje bovenop. Een ander verschil is dat de TX-8150 AirPlay-ondersteuning, een bluetooth-adapter en dab+ heeft ingebouwd. Daarnaast zijn er ‘gold plated’ audioterminals beschikbaar. Beide versterkers spelen muziek af van diverse online muziekdiensten, zoals Deezer, TuneIn en Spotify Connect. Onkyo heeft de behuizing voorzien van sterke behuizing die trillingen zoveel mogelijk vermijd.

Beide producten komen deze maand op de markt in de kleuren zilver en zwart. Een Nederlandse adviesprijs is nog niet bekend.

Gerelateerde berichten

Kickstarter-campagne PS Audio Sprout groot succes

De PS Audio Sprout heeft met een Kickstarter-campagne behoorlijk wat geld opgehaald. Op het moment van schrijven loopt de campagne over zeven uur af, terwijl de teller nu al op ruim vierhonderd duizend dollar staat. Het beoogde doel van 36.000 dollar wordt hiermee ruimschoots overtroffen.

Video Unlimited uitgesteld tot 2013

NIEUWS – We zijn niet verrast. Sony heeft de Video streaming dienst uitgesteld tot medio 2013. Wanneer in 2013 laat Sony niet weten. Wel jammer, want begin dit jaar liet Sony ons nog weten bij de lancering van Music Unlimited dat Video Unlimited rond oktober zou komen. 

Geef een reactie