web analytics

Nieuwe Apple TV aangekondigd

Apple TV

Apple heeft de 4e generatie van zijn mediaspeler aangekondigd. De nieuwe Apple TV heeft een opgefrist design en bevat een eigen besturingssysteem (tvOS). Gebruikers kunnen voor het eerst vanuit de App Store nieuwe applicaties toevoegen voor het televisiescherm. 

Apple TVHet nieuwe besturingssysteem tvOS brengt veel nieuwe mogelijkheden met zich mee. Dankzij de verse App Store kunnen televisiezenders, online muziekdiensten en mediabedrijven hun eigen app bouwen voor de Apple TV. Bovendien is er een mogelijkheid om games te spelen, waarbij de meegeleverde afstandsbediening of uw eigen iPhone als controller fungeert. Over de afstandsbediening gesproken, die is in de nieuwe generatie radicaal gewijzigd. Zo is er nu een touchpad beschikbaar om gemakkelijker door de apps te navigeren en de kleurstelling is volledig zwart. De 4e generatie ondersteunt tevens spraakassistent Siri, al komt deze functie vooralsnog niet beschikbaar in het Nederlands.

Specificaties

De nieuwe Apple TV bevat een 64bits A8-chip. Qua connectiviteit is het apparaatje uitgerust met ethernet, wifi, bluetooth en een hdmi1.4-poort. Het apparaatje ondersteunt de uitvoer van 7.1-kanaals audio via de Dolby Digital-codec. De maximale beeldresolutie bedraagt 1080p.

Apples nieuwste mediaspeler is vanaf eind oktober verkrijgbaar in Nederland. De adviesprijzen zijn op het moment van schrijven nog niet bekend. In de Verenigde Staten kost het goedkoopste model 149 dollar.

Gerelateerde berichten

Volledig nieuwe Bluesound-lijn aangekondigd

Eerder deze week las u op Audio Alpha al een voorproefje over de nieuwe Bluesound-lijn. De Canadese fabrikant heeft nu de definitieve details van de Node 2, Pulse Mini, Vault 2 en PowerNode 2 wereldkundig gemaakt. De producten zijn vanaf september beschikbaar.

11 reacties

 1. [berichtje gezien op icreate.nl]
  “Ook streamingdienst Plex komt naar de Apple TV. Met Plex kun je je complete mediabibliotheek organiseren en streamen naar andere apparaten. Tot nu toe moest je je Apple TV hiervoor jailbreaken. Dat is straks dus niet meer nodig.
  De mede-oprichter van Plex, Scott Olechowski, ziet het helemaal zitten, zegt hij in een interview met IT World: ?We zijn erg enthousiast dat we het met de Apple TV kunnen proberen. Er is veel vraag naar, we werken er graag aan.”
  En ook VLC gaat aan de gang voor tvOS.

  everybody happy? of is dit nog niet genoeg? (en er kan al zoveel)
  :-)

 2. Inderdaad ideaal voor mensen zoals ik die niet graag lopen te ”klooien”.
  Basic en minimalistisch, doet wat het moet doen en verder geen gezeur.
  Sinds ik van jullie heb geleerd om overal een draadje aan te knopen en een goede ”switch” aan te schaffen (Netgear) werkt hier alles super!

  Gwenndolynn

 3. Ja daar is ‘ie dan, maar wat zou het doen tussen alle smartTV’s en tablets en interactieve-TV dingen die veel consumenten al hebben?
  Het is absoluut echt een toevoeging voor degene die zich al graag heeft overgegeven aan het hele iTunes wereldje. (behalve die Jailbrak figuren dan ;-) )
  Maar goed, het heeft nu iniedergeval niet meer een ‘Optical Digital Out’.
  Wel HDMI, want de doelgroep zal vast wel vooral gebruik maken van AV-receivers, soundbars/soundbase zo lijkt het.

  1. Apple denkt wel na over dat soort dingen (outputs… doelgroepen, etc). Al forceren ze ook erg veel heb ik het idee. Natuurlijk werkt het perfect binnen een AirPlay-setup. Ideaal voor wie niet graag loopt te klooien of het nodig vindt de maximale kwaliteit te behalen.

   1. Ik denk dat je de jailbreak op Apple TV 3 wel kunt vergeten, dat ding is al sinds 2012 op de markt, een eeuwigheid op dit gebied. Kan je beter een Android box kopen en daar Open Elec opzetten met Kodi.

Geef een reactie