web analytics

IFA 2015 – Nieuws – Technics

Technics

Technics is vorig jaar opnieuw leven ingeblazen op IFA 2014. Het valt nu onder de vlag van Panasonic. Dat geeft een wat gek gevoel, maar feit is: Technics zet zeer serieuze producten neer. Dit jaar laat het onder meer een nieuwe headset en streamer zien. 

Een nieuwe high-end streamer én een nieuwe premium hoofdtelefoon. Technics is echt op een tour de high-end! En hoewel we wat sceptisch de stand oplopen, worden we ontdaan van alle vooroordelen: dit is bloedserieus.

Doordacht

Technics IFA 2015 (2)
De nieuwe streamer pre-amp van technics.

Als we met een product manager van de Reference-serie spreken, zijn we wel benieuwd naar wat details onder de kap. Hij begint al snel een enthousiast verhaal over de voor- / eindcombinatie. (SU-R1 met SE-R1) De voortrap stuurt een fixed signaal naar de eindtrap. In de eindversterker wordt het volume geregeld. Juist… net als bij Ayre. Dat zorgt voor een betere signaal- / ruisverhouding dan regelen in de voortrap. Minder verliezen ook…

Zo wordt ook alles wat digitaal binnen komt, gebufferd, herklokt en opnieuw opgebouwd. Dat gebeurt met een batterij-gevoede reclocker. Netjes…

Nieuwe streamer: SU-G30

Technics IFA 2015 (3)
De EAH-T700 van Technics.

De nieuwe streamer – eigenlijk pre-amp met streamer – is de SU-G30. We hebben deze kunnen beluisteren op de nieuwe hoofdtelefoon: de EAH-T700. De hoofdtelefoon moet zo’n 1200 euro gaan kosten. De streamer weten we niet zeker.

De streamer kan uiteraard high-res audio spelen. Inclusief DSD 11,2 MHz… ja, quad DSD. Streamen gaat via DLNA en eventueel usb. Wie graag analoog speelt, kan zowel een lijn-bron als vinyl aansluiten. Het principe van volumeregeling is gelijk aan de R1-serie… de voortrap doet niets, behalve een signaal naar de eindversterker sturen (via ethernet, direct van voor- naar eindversterker) dat het volume omlaag moet.

We zien opvallend genoeg niets over services. We hopen dat Technics dat niet vergeten is.

 

Gerelateerde berichten

Lexus

CinemaDream & Lexus organiseren audioshow

Op woensdag 24 juni is er bij autodealer Lexus Amersfoort een interessante audioshow. In het Lexus Theater is er onder meer aandacht voor producten van Mark Levinson, Kaleidescape, Sony, Revel, JBL en Stewart Screen. Hifiwinkel CinemaDream neemt de organisatie voor zijn rekening.

Jubileum JK acoustics (Ketelaar)

NIEUWS – Het is zo ver. JK Acoustics / Johan Ketelaar viert zijn 35 jarig jubileum. Jazeker: 35 jaar lang maakt JK Acoustics al hifi. En om dat te vieren komen er wat jubileum-producten. Waaronder een cd-speler en loopwerk. Ook zijn er wat kortingen te pakken. 

Geef een reactie