web analytics

Sonus Faber brengt nieuwe Venere Signature speaker uit

Sonus Faber Venere S

Sonus Faber laat weer van zich horen! Het Italiaanse merk heeft zijn nieuwe high-end speaker Venere Signature namelijk klaargestoomd voor de markt. Het ontwerp is trouw aan de zes huidige modellen binnen de Venere-serie, maar de ontwerpers hebben ook een vleugje uit de Olympica-serie toegevoegd.

Sonus Faber Venere SDe Venere Signature is een drieweg-speaker waarin drie woofers met een doorsnede van 18 centimeter zijn verwerkt. Volgens Sonus Faber is deze speaker dan ook prima geschikt voor de reproductie van lage frequenties. In combinatie met een softdome-tweeter met een diameter van 2,9 centimeter en een midrange-driver van 15 centimeter, vormen deze vijf units het volledige geluidsbeeld.

Afwerking

Zoals u van Sonus Faber gewend bent, hebben de ontwerpers veel aandacht besteed aan de afwerking. Zo is er rondom iedere driver een vleugje geborsteld aluminium verwerkt, wat tevens bedraagt aan de stijfheid van deze speaker. Hoewel de overige Venere-modellen over een glazen voet beschikken, is dat bij de Venere Signature niet het geval. De voet bestaat namelijk uit geborsteld aluminium, waarbij er gekozen is voor een zwart uiterlijk. Een andere nieuwigheid voor een model binnen de Venere-serie, is de locatie van de reflexpoort. Die zit namelijk  in het onderste deel van de behuizing direct aan de vloer. Net als bij de Aida en de Lillium.

Prijzen

Wanneer u geïnteresseerd bent in een witte of zwarte Venere Signature, dan kunt u rekenen op een adviesprijs van 2599 euro exclusief btw voor hoogglans zwart of wit. Voor de afwerking met walnoot heeft Sonus Faber een adviesprijs berekend van 2749 euro exclusief btw. Prijs is per stuk. Het gewicht van deze speaker bedraagt 28,8 kilo.

 

Gerelateerde berichten

PS Audio Sprout

PS Audio verlaagt adviesprijs van Sprout met 300 dollar

De doelstelling van PS Audio is om met Sprout een betaalbare geïntegreerde versterker te leveren in een compacte behuizing. Hoewel het apparaat goed verkocht, was er geen enorme belangstelling onder de beoogde doelgroep van instap-kopers en jonge muziekliefhebbers. Daarvoor bleek een adviesprijs van 799 dollar toch te veel van het goede.

2 reacties

  1. Ik heb hem gekocht de Sonus Faber venere signature.was wel effe schrikken bij het plaatsen want ze zijn groot heel groot . Geluid is erg mooi speeld zo soepel heel ruimtelijk en veel body erg veel detail . Moet ze nog effen in spelen maar geniet nu al van Sara k. Ane brun Roxy music (avalon) en Joe bonamassa. Kortom ben er zeer blij mee als luidspeaker kabel heb ik gekozen voor inakustik deze klonk het beste er op. Nu nog een mooie stereo versterker tips zijn welkom

  2. Even een kleine correctie, de hierboven genoemde prijzen zijn inclusief BTW (dit volgens de prijslijst van de importeur: “All prices are suggested retail prices per piece. Including VAT as of 15 November 2015”

Geef een reactie