web analytics

LG lanceert muziekdienst met gratis high-res downloads

LG

De nieuwe LG Hi-Fi Music Service zal twee gratis downloads per maand aanbieden in een audiokwaliteit van 24bits/192kHz. Via de app LG SmartWorld of de LG-website kunnen klanten deze nummers voor nop ophalen.

LG Hi-Fi Music Service In 2013 was LG het eerste bedrijf dat high-res audio voor smartphones introduceerde, namelijk de G2. Sindsdien kunnen ook de G Flex 2, G3 en G4 met muziekbestanden in een hoge resolutie overweg. Het ligt dan ook voor de hand dat de genoemde toestellen de Hi-Fi Music Service ondersteunen. Smartphones van andere merken vallen buiten de boot en komen dus niet n aanmerking voor de gratis downloads. Naast het gratis aanbod krijgen klanten met een LG-smartphone maximaal vijftig procent korting op de reguliere prijs. Op deze website is het gratis aanbod beschikbaar.

LG’s nieuwste muziekdienst gaat deze maand in zeventig landen van start.

Gerelateerde berichten

Arcam

Arcam komt met Solo Movie

Importeur Audiac laat ons weten dat de Arcam Solo Movie vanaf volgende week beschikbaar is. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze versterker/bluray-speler/streamer ontworpen voor filmfanaten. Niet voor niks heeft het apparaat een versterker van vijfmaal zestig watt bij een elektrische weerstand van 8 ohm aan boord.

4 reacties

 1. Twee download per maand, 192khz, ja ja die LG. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die hiervoor warmloopt met Spotify en consorten als concurrent.

 2. Kon ‘t niet laten (om als HTC gebruiker) toch even een kijkje te nemen op die LG smartworld…. je moet nog even doorklikken op Hi-Fi.
  Ehmm, stel nog geen te hoge verwachtingen zou ik zeggen.
  Ik hoop voor eLGie dat ze hun userbase (zo schijn je dat te moeten noemen) niet overschat wat betreft 192khz HiRes wensen.

  Is Sony ook al niet een tijdje bezig met dit? Krijg nou niet het gevoel dat het wat doet in de entertainment-wereld van de gemiddelde gebruiker.
  Je leest er zo weinig over, behalve dan toen het geïntroduceerd werd.

  1. Sony is zeker bezig met HiRes… ze hebben hele series die “HiRes” zijn. Heb weleens bij Sony gevraagd of ze wel onderzoek doen of hun gebruiker – en de gemiddelde consument – wel weet wat high-res audio is… Glazige blikken. Kortom: de industrie is weer bezig zaken te promoten waarvan de gebruiker nieteens weet wat het inhoudt.

   Zeker Sony… want die plakt gewoon stickers zonder uberhaupt uit te leggen wat het is.

   Ik zie regelmatig op IFA of andere beurzen consumenten denken: “What the F*ck is Hi-Res nou weer?”. En geef ze eens ongelijk. We moeten niet vergeten dat wij – als hifi-liefhebbers – een klein groepje zijn. En dat wij als liefhebbers veel meer kennis hebben dan de gemiddelde consument…

   Ik snap dat het heel moeilijk is om nieuwe standaarden en technieken te introduceren. Maar het lijkt mij dat het wel helpt eerst mensen uit te leggen wat het is, wat ze er aan hebben en dan pas producten te gaan promoten die de behoefte invult.

Geef een reactie