Dali komt met nieuwe Opticon speakerlijn

Dali Opticon

Goed nieuws voor liefhebbers van het Deense speakermerk Dali! Vanaf volgende maand is namelijk de gloednieuwe Opticon speakerlijn verkrijgbaar.

Dali OpticonDe nieuwe speakerlijn telt zeven nieuwe modellen. Hierbij hebben de Denen verschillende technische hoogstandjes overgenomen uit de Epicon- en Rubicon-speakerlijn.

Omvangrijke familie

De Opticon 1 en 2 boekenplank-luidsprekers zijn voorzien van Dali’s Soft Magnetic Compount-magneetsysteem. Beide modellen beschikken over een tweeter met een diameter van respectievelijk 12 en 16,5 centimeter. Onder de productnamen Opticon 5 en 6 brengt Dali ook nieuwe vloerstaanders op de markt die elk voorzien zijn van een hybride softdome/ribbon-tweeter. Voor wie het niet groot genoeg kan zijn, is er de Opticon 8. Opvallend aan dit model zijn de omvangrijke woofers van ruim twintig centimeter. Liefhebbers van surroundgeluid kunnen met de Opticon Vokal (center-speaker) en Opticon VCR uit de voeten. Laatstgenoemde kunt u zowel aan de muur bevestigen als op de grond neerzetten.

Geïnteresseerden hebben keuze tussen de afwerkingen matwit, zwart en walnoot.

Gerelateerde berichten

Nocs NS2 Air Monitors

Airplay speakers van NOCS

NIEUWS – Het Zweedse merk NOCS timmert aan de digitale weg met de NS2 Air Monitors; een compact setje actieve speakers. Vooral leuk voor wie wel van een opvallend kleurtje houdt en dat draadloos middels AirPlay wil combineren met een Mac, PC (iTunes), iPod Touch, iPhone en/of iPad.

3 reacties

  1. Duidelijk (zeker in hoogglans zwart) in de lijn van de Epicon. Echter bij het lezen van de specs lijkt het uiterlijk de enige overeenkomt, zeker in het laag laat deze serie het nogal behoorlijk afweten. Ben dan ook benieuwd naar de testen en in welke prijsklasse ze moeten concurreren met andere fabrikanten.

Geef een reactie