Review Florence + The Machine – How Big, How Blue, How Beautiful

in Muziek (200) | Album (174) | Reviews (741) |


Florence-The-Machine-How-Big-How-Blue-How-Beautifu
  • Alpha-Rating

  • Beoordeeld 3.5 sterren
  • Erg goed!
19

  • Florence + The Machine - How Big, How Blue, How Beautiful
  • Getest door:
  • Gepost op: :
  • Laatst aangepast: 2015-07-20

Conclusie:

Het is een prima album. Zeker het wachten waard, want er staan pareltjes tussen. Fans zullen wel even moeten wennen, want de sound is anders. Maar gelukkig wel Florence + The Machine. Soms missen we een bruggetje tussen twee nummers. Dat is te vergeven natuurlijk.

Ze hebben de fans aardig laten wachten: drie jaar maar liefst. Maar al na de eerste single – What Kind of Man – is wel duidelijk dat het een lage wacht waard is geweest. Al is de sound wel anders van How Big, How Blue, How Beautiful.

Fans die het wat bombastische geluid van Ceremonials zoeken, zullen wellicht teleurgesteld worden. Want How Big, How Blue, How Beautiful (HBHBHB) is toch wel anders. Meer ingetogen op momenten en soms ook weer wat meer ‘rocky’. Wellicht wil Florence Welch laten horen dat ze meer in haar mars heeft.

Invloeden

We horen diverse invloeden. Zo kunnen we het niet laten aan Heather Nova te denken bij zowel Long & Lost als bij Caught. Soms ook Sarah McLachlan. Het is de stem die in de hogere regionen gewoon bijna gelijk is. Geen kritiek overigens, want Heather Nova kan bijzonder goed zingen.

Relatie kaduuk

Het is altijd weer een inspiratie voor artiesten: realatieproblemen, of scheidingen. Ook Florence verwerkt aan verbroken relatie in deze nieuwe plaat. En hoewel er minder symboliek verwerkt zit in HBHBHB, horen we toch de nodige verwijzingen tussen de regels door: St Jude, Ship to Wreck, What Kind of man, Queen of Peace, Long & Lost… het gaat aardig door.

Compleet?

Het album voelt zonder meer af. En het niveau is gemiddeld genomen gewoon hoog. Wellicht zitten er wel wat mindere tracks tussen, maar dat is ook smaak. Toch voelt Third Eye wat misplaatst na Caught. Te upbeat… het mist één nummertje er tussen.

 

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: