Native DSD Music

Native DSD Music

Langzaam maar zeker groeit het aanbod met dsd-titels. De webwinkel Native DSD Music laat ons weten dat het huidige aanbod bestaat uit 614 albums en 8.420 nummers. De muziek is afkomstig van 32 labels.

Native DSD Music Toch zal niet iedere muziekliefhebber uit de voeten kunnen op de website van Native DSD Music, want populaire muziek is er niet te vinden. Het aanbod beperkt zich tot de genres klassiek, jazz en gospel. Opvallend is dat dat er ook enkele albums in het dsd-formaat worden aangeboden die nooit op super audio-cd zijn uitgebracht. Naast verruiming van het aanbod is de website van deze online muziekwinkel onder handen genomen. Onder meer de zoekfunctie, menu’s en downloadfunctie (Dropbox-ondersteuning) zijn verbeterd.

3 reacties

  1. Inderdaad Ruud, zo is de eerdere discussie PCM of DSD dan ook eigenlijk niet relevant.
    Het aanbod in DSD is zodanig klein dat het slechte voor een zeer beperkte groep van een bepaald genre interessant is. Zo kocht ik een aantal jaren geleden een sacd-speler, eigenlijk omdat deze in dezelfde serie thuis hoorde als de versterker. Het enthousiasme verdween al snel, niet omdat de speler niet goed was, maar er was nagenoeg geen sacd te krijgen in het muziek genre waar ik van hield.

  2. DSD afspelen is wat anders dan volledig DSD native afspelen. Het eerste is toch grotendeels een foefje, voor het tweede heb je een apparaat nodig dat zowel PCM als DSD afspeelt. Een duo DAC dus. Erg duur voor een relatief beperkt aanbod. Dat hebben we in het verleden ook gezien met CD’s. Door kleinschaligheid in schoonheid gestorven.

Geef een antwoord