Media Markt koopt voorraad op van failliete cd-winkel Fame

in Nieuws (2.918) |


Fame

Vanaf vandaag zou eigenlijk de opheffingsverkoop beginnen bij de Amsterdamse muziekwinkel Fame in opdracht van de curator, maar Media markt heeft daar een stokje voor gestoken. De Duitse winkelketen heeft namelijk de volledige voorraad opgekocht.

Fame had nog zo’n zesduizend cd’s, dvd’s, lp’s, games en blu-rays liggen, waarbij belangstellenden vanaf vandaag drie dagen de tijd zouden hebben om titels tegen dumpprijzen aan te schaffen. Media markt annuleerde echter de faillissementsuitverkoop door de restpartijen in één klap op te kopen.

Samenwerking

Media markt en Fame hebben verder afgesproken om samen in het centrum van Amsterdam een nieuwe winkel te starten. Hoe dat er precies gaat uitzien en welke locatie de partijen op het oog hebben, is op dit moment nog koffiedik kijken. De bekende muziekstore Fame was in het verleden het vlagschip van Free Record Shop, maar ging in 2013 als zelfstandig bedrijf verder. De verhuizing naar de bovenste verdieping van het Magna Plaza-gebouw werd echter geen succes en sinds begin juni was de winkel vanwege de financiële malaise gesloten.

  • […] Eerder werd al bekend dat Fame gaat samenwerken met Media Markt, aangezien laatstgenoemde de volledige voorraad overnam. Nu is duidelijk dat Fame een eigen plekje krijgt in de kelder van Media Markt in het centrum van Amsterdam. Er komt naar eigen zeggen een megastore met films, muziek en games waarin het grootste assortiment van alle fysieke entertainmentwinkels in Nederland te vinden zal zijn. […]

  • Geef een reactie

    U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


    Gerelateerde items? Zie ook: