DALI komt met Zensor Pico en Zensor Pico Vokal

Zensor-Pico

Twee kleine nieuwelingen in het aanbod van het Deense DALI. De instap-serie Zensor is aangevuld met de Pico en Pico Vokal. En zoals de naam doet vermoeden, is het een kleine speakertje. 

Nu is de DALI Zensor 1 al klein – maar erg fijn – maar het kan nog kleiner: de Pico komt er nog net onder. En met een prijs van 119 per stuk (voor zowel de monitor als de center-speaker: Vokal) is hij ook bijzonder goed te betalen.

DALI wil met de Zensor-serie een betaalbare, maar goede serie speakers aanbieden. En dat is naar onze mening goed gelukt. De Pico zet het instap-niveau nog wat lager met 119 per speaker. Een surround-set is dan met 999 euro net geen 1000 euro. Inclusief subwoofer zelfs. (Die krijgt u er als het ware bij als bonus).

Een paar specificaties:

De DALI Zensor Pico heeft een bereik van 62 – 26.500 Hz. Een subwoofer is dus wel aan te raden. Maar voor inzet als surround zijn ze zeker geschikt. De crossover ligt op 2000 Hz en het principe is basreflex. De afmetingen zijn 230 bij 141 bij 196 mm. (HxBxD). De gevoeligheid is vrij laag met 84 dB, dus houd daar rekening mee. De DALI Zensor Vokal is gelijkwaardig, maar dan op zijn kant gezet.

Wilt u alle prijzen weten van de DALI-producten: hier staat de prijslijst

5 reacties

 1. Ik ben op zoek naar een surround systeem maar heb geen ruimte voor de standaard center speakers .
  Kan ik de Deli sensor Vokal vervangen voor de Deli sensor pico Vokal in combinatie met de Deli Sensor 5? Surround zouden dan ook Sensor pico worden of de sensor 1.

   1. Beste J,

    De 650BD is een blu-ray speler. Dus dat zal niet de receiver zijn. Maar dat maakt niet uit in dit verhaal. Het is lastig een sluitend antwoord te geven, want het is ook deels afhankelijk van de verwachtingen van de luisteraar. Ik gok dat het technisch en klankmatig wel kan, omdat het hetzelfde merk en in basis dezelfde serie luidsprekers is.

    1. Ach natuurlijk. De receiver is de 650R.
     Ik was alleen bang dat de Pico Vocal qua klanksterkte te zwak zou zijn. Zeker gezien de gewone center speaker 2 woofers heeft die ook nog eens groter zijn.
     Wellicht kan ik dit via de receiver nog wat bijstellen.

     Bedankt voor de reactie.
     Groet, Johannes

Geef een antwoord