Gratis versie Google Play Music

Een week voordat Apple Music zijn streaming-muziekdienst lanceert, probeert Google de schijnwerpers naar zich toe te trekken. De zoekmachinegigant kondigt namelijk een gratis versie van Google Play Music aan, al is die vooralsnog alleen beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers.

Google Play MusicOverigens is de gratis versie niet zo uitgebreid vergeleken met het gratis abonnement van Spotify. Gebruikers kiezen namelijk alleen uit een aantal voorgeprogrammeerde radiostations rondom een bepaald thema, bezigheid of tijdstip. Het is dus niet zo dat leden ieder muziekalbum en liedje kunnen afspelen in de gratis editie van Google Play Music. Verder is er ook reclame aanwezig. Op YouTube heeft het miljardenconcern een introductiefilmpje gepubliceerd.

Webversie

Inwoners uit de Verenigde Staten kunnen vanaf heden gratis gebruikmaken van de webversie. De functie komt later ook beschikbaar in apps voor Android en iOS. Of en wanneer de gratis variant ook naar Nederland komt, is nog niet duidelijk. Momenteel dient u voor een abonnement op Google Play Music een tientje per maand af te dragen.

https://www.alpha-audio.nl/2015/06/gratis-versie-google-play-music/

Gerelateerde berichten

Amstel Hotel

A Bar in Amstel Hotel voorzien van Bowers & Wilkins

In de A Bar is het goed toeven en daar hoort natuurlijk een mooie geluidsweergave bij van hoge kwaliteit. Daarom zijn Bowers & Wilkins en InterContinental Amstel Amsterdam onlangs een samenwerking aangegaan. De A Bar wordt daardoor de eerste Lounge Bar in Nederland, waar met het nieuwe Soundtasting concept invulling is gegeven aan de muzikale […]

Auro-3D

Drie nieuwe Auro-3D albums

Sono Luminus en Auro Technologies slaan de handen ineen en brengen gezamenlijk drie albums uit die opgenomen zijn in Auro-3D. Binnenkort verschijnen de opnamen in een traditioneel 2.0-audiospoor en 5.1-surroundweergave. Volgens de initiatiefnemers bevatten de albums een driedimensionale geluidsweergave.

Geef een reactie