Sony wist muziekbestanden van Soundcloud

Soundcloud

Volgens Billboard zijn Sony en Soundcloud het niet eens geworden over een overeenkomst. Om die reden is het Japanse bedrijf begonnen met het schrappen van muziek bij de muziekwebsite.

SoundcloudSoundcloud is oorspronkelijk bedoeld om eigen muziek te uploaden en aan een breed publiek te presenteren. In de praktijk verschijnen er ook albums van bekende artiesten op het platform. Om die reden heeft Soundcloud met verschillende platenlabels afspraken gemaakt. Sony ziet hier geen gunstig verdienmodel in en daarom is de multinational begonnen met het schrappen van muziek.

Vergoeding

Soundcloud heeft maar liefst 350 miljoen maandelijkse gebruikers. Volgens bronnen is er inmiddels twee miljoen euro uitbetaald voor muziekrechten. Geen enorm bedrag, want het geld is verdeeld onder ongeveer honderd rechthebbenden. Het verdienmodel is volledig op advertentie-inkomsten gebaseerd.  Sony heeft inmiddels muziek van Adele en Kelly Clarkson gewist.

Gerelateerde berichten

bryston-4b-sst

Introductie nieuwe Alpha Schrijver: Harro Tillema

Alpha Audio is weer een schrijver rijker: Harro Tillema. Harro gaat met name de muziekreviews verzorgen en zal daarbij proberen de krenten uit de pap te halen voor onze trouwe lezers. Natuurlijk schuwt Harro ook geen mooie streamer, versterker of speaker. Maar wie kan beter vertellen wie hij is en wat hij gaat doen, dan […]

Geef een reactie