web analytics

Rotel breidt 15 Series uit

Rotel RB1590

Rotel heeft een drietal producten aan zijn 15 Series toegevoegd. Het gaat om een voorversterker, eindversterker en netwerkspeler.

De RB-1590 is Rotels nieuwste stereo-eindversterker met een uitgangsvermogen van 350 watt per kanaal. Hiervoor heeft de fabrikant een dubbele monoblock-constructie geïntegreerd. Elk kanaal heeft een eigen ringkerntransformator tot zijn beschikking die volledig is ontworpen door Rotel. De RB-1590 heeft een adviesprijs van 3.000 euro.

Rotel RC1590RC-1590

Met de RC-1590 komt Rotel met een interessante voorversterker op de proppen die naadloos past bij de RB-1590 eindversterker. In het apparaat zijn onder meer dubbele ringkerntransformators verwerkt. De digitale ingangen gebruiken een 32bits/768KHz dac om digitale muziek om te zetten naar een analoog signaal. De adviesprijs van deze voorversterker bedraagt 1.750 euro.

RT-1570

Rotel RT1570De RT-1570 netwerkspeler kan radio afspelen via fm en dab+. Via de netwerkaansluiting lukt het daarnaast ook om muziek vanaf internet- en netwerkbronnen af te spelen. Voor de verwerking van digitale signalen is een 24bits/96KHz dac geïntegreerd. Het apparaat ondersteunt alle gangbare audioformaten, waaronder flac en aiff. De adviesprijs van de RT-1570 is 1.000 euro.

De nieuwe apparaten zijn vanaf juni te koop.

Gerelateerde berichten

Meridian introduceert 818

NIEUWS – Meridian heeft een nieuwe high-end voorversterker / dac: de 818 of Audio Reference Core. Het mooie is: de 818 is dubbel uit te leggen: is het een stereo dac met voorversterkerfunctie, andersom? We hebben het al eerder gezegd: de dac is de nieuwe voorversterker. De prijs van dit stereo-moois: 9.995 euro. 

Geef een reactie