web analytics

High End Munchen 2015 Nieuws – Raidho Acoustics D5

Raidho D5

Raidho was – gelukkig – weer van de partij dit jaar. Deze keer met de D5. De grootste speaker uit de D-serie. En wat een pracht van een ding zeg. Zonder twijfel best of show voor ons. En dat voor een systeem op basis van vinyl! 

De Raidho-set speelt onder meer op Nagra. Uitstekend elektronica natuurlijk. Wat voor platenspeler er staat, weten we eerlijk gezegd niet. Maar ja: wij zijn het medium daar ook niet voor. Feit is: de set speelt op ongekend niveau. Los, groot, precies, dynamisch. Alle superlatieven zijn hier wel van toepassing. En dat is gewoon knap op een grote show.

Het mooie is: Raidho speelt helemaal niet keihard. En toch is het ruimte vullend. Iedereen die er zit – en deze kamer was echt afgeladen – was stil. Gewoon omdat het zo goed speelt. We houden niet echt van klassieke muziek, maar vanaf de eerste noten zijn we onder de indruk en pakt de muziek. Zo kan het dus ook.

Natuurlijk zijn Raidho-speakers niet voor iedereen haalbaar (en daar horen wij ook bij, helaas). Maar hebt u de kans om eens zo’n speaker te horen: ga luisteren. U zult dat begrijpen wat we met de bovenstaande tekst bedoelen.

Gerelateerde berichten

Pioneer Micro

Pioneer belooft beter en meer

NIEUWS – Pioneer komt met 2 nieuwe microsystemen die een nog betere weergave combineren met de nieuwste verbindingsmogelijkheden. Dit alles in een verfijnde verpakking, waar een microsysteem immers het bestaansrecht aan ontleent. Beide systemen bestaan uit één centrale (hoofd)unit en twee 2-weg basreflexluidsprekers.

Dion Audio DAC32 voorkant

Video Dion Audio DAC32

VIDEO – We hebben vandaag Miquel Blauw van Dion Audio op bezoek gehad. Hij heeft een DAC32 achter gelaten voor een review. Maar natuurlijk niet voordat hij alle ins en outs van de dac heeft uitgelegd aan ons. Het is – als we Miquel moten geloven – een bijzonder indrukwekkende dac. Alles discreet opgebouwd, handgemaakt […]

Geef een reactie