web analytics

High End Munchen 2015 Nieuws – Hifiman HE1000

Hifiman

Hoofdtelefoons, hoofdtelefoons, hoofdtelefoons… het is voor het gevoel minder dan vorig jaar, maar het zijn er nog steeds veel. Sennheiser heeft een nieuwe (HD630VB), maar Hifiman ook: de HE1000. 

High End Munchen 2015 (19)Net als wat andere modellen van Hifiman, is de HE1000 een magnetostatische koptelefoon. En een model dat rondom de oren valt. De afmetingen zijn echt fors, maar toch voelt hij niet zwaar als we hem even opzetten. Dat is wel belangrijk, want het moet comfortabel blijven. Al zien we niet dat u ermee de straat op gaat. Al was het maar vanwege de aanstuurbaarheid. Dat gaat niet zonder versterker.

Hifiman HE1000 klank

We hebben niet veel kunnen luisteren, maar wat overall opvalt is de losheid en openheid van dit vlaggenschip. Detail komt er zonder enige moeite uit. We vragen ons wel een beetje af of het niet vermoeiend wordt. Maar aangezien wij het bronmateriaal niet kennen, kunnen we daar niet echt over oordelelen.

De prijs is ?3300.

Gerelateerde berichten

Sennheiser logo

Sennheiser legt de focus op in-ears

Tijdens de IFA in Berlijn zal hoofdtelefoonmerk Sennheiser aanstaande zaterdag meer details over aankomende producten onthullen. Uit de persuitnodiging blijkt dat het bedrijf zich in de komende periode voornamelijk zal focussen op in-ears.

4 reacties

  1. Ja, Jaap, bij de HE1000 moet je het ruim zien! Links, rechts en de prijs is ook wat ruimer uitgevallen dan die 1500….. In ieder geval een eer om met dit vlaggenschip op de foto te mogen staan! Vriendelijke groet, Cor Thiry

    1. Dag Cor,

      Tsja… niemand wist destijds wat hij ging kosten. Dat het nu ?3300 is geworden, is ‘way off’ van de 1500 die wij hebben ingeschat. Vind het trouwens erg veel geld voor deze koptelefoon. Maar goed… het is wel een bijzonder ding.

Geef een reactie