web analytics

High End Munchen 2015 Nieuws – Ambitious Audio

Soms heb je van die heerlijke verrassingen op een beurs. Nu lopen we tegen een Deens merk aan dat zichzelf Ambitious Audio heeft genoemd. En ja: dat zijn ze wel! 

Als een speaker een voet meekrijgt in de vorm van Starship Enterprise (of de Batmobiel: het is maar hoe je het wil zien), dan ben je naar ons idee goed bezig. We kunnen stellen dat gewoonweg niets standaard is aan de speakers van de Denen.

Het 2-weg systeem dat de naam Ambitious 1 draagt is niets minder dan ambitieus. De luidspreker is gefreesd uit een blok massief aluminium van 175 kilo. Het uiteindelijke product weegt nog zo’n 60 kilogram en is een mis van aluminium, brons en rvs. Het is overbodig te zeggen dat dit een van de ‘doodst’ klinkende luidsprekers is die wij ooit aan de kloptest hebben onderworpen.

Diamant

High End Munchen 2015 (24)
Niet alleen een diamant tweeter, maar ook een middentoner / woofer met een diameter van 12,5 cm!

De tweeter is opgetrokken uit diamant. Daar zijn ze niet uniek in, want het wordt meer en meer gedaan bij high-end speakers. Denk aan de Bowers & Wilkins 800-serie en bijvoorbeeld Marten met zijn Coltrane-serie. Waar we echter niet op voorbereid waren, was de volledig diamanten middentoner! Dat hebben we nog niet eerder gezien. En dat is ook niet gek, want het is ontzettend moeilijk om een diamanten conus te maken met een diameter van 12,5cm.

Als we ons even willen voorstellen hoe dat moet klinken, kunnen we alleen nog maar in extremen denken…

Jammer…

Hoe deze speakers klinken? Voor ons blijft dat ook een vraag want ze waren niet te beluisteren. Evenmin als hun grotere broer de Ambitious 2 een MTM luidspreker met een bandtweeter erin. Jammer…

Gerelateerde berichten

vM hdhtpc voorkant

Audioart introduceert htpc

NIEUWS – We hadden het eerlijk gezegd niet verwacht: Audioart die met een htpc komt. Maar toch is dit het geval! Samen met hdhtpc.nl heeft Van Medevoort een htpc in de markt gezegd die – volgens het bericht – uitstekend presteert op zowel audio als videogebied. 

Miles Kane

Lowlands: van Miles Kane tot Editors

De laatste namen van muziekfestival Lowlands zijn bekend. Onder meer britrocker Miles Kane, de Spaans-Engelse Alternative Dance band Crystal Fighters, het internationale symfonieorkest The World Orchestra en de Britse alternatieve rockband The 1975 maken de line-up compleet.

2 reacties

  1. Ik denk dat ze klinken als een diamant, hahahaha wat een gekte komop neemt iemand dit nog serieus?
    O ja de audiofielen onder ons, want die hebben een gevoel voor: ik wil keihard in de maling genomen worden ontwikkeld

Geef een reactie