web analytics

B.B. King overleden

B.B. King

De legendarische blues-gitarist B.B. King is overleden. De wereldberoemde Amerikaan werd 89 jaar. 

Riley Ben King werd al enkele weken thuis verzorgd. De blueslegende leed aan een te hoge bloeddruk en diabetes. Om die reden werd hij binnen korte tijd twee keer opgenomen in het ziekenhuis. Zijn advocaat maakte zojuist bekend dat B.B. King is overleden in zijn slaap.

Podiumbeest

B.B. King trad nog op late leeftijd talloze keren per jaar op. Zelfs als tachtiger maakte hij nog wereldtoernees. Ook muziekalbums bleef de inmiddels hoogbejaarde gitarist nog volop uitbrengen. Zijn laatste werk stamt uit 2008. B.B. King scoorde in zijn loopbaan talloze hits, waaronder Three O’Clock Blues en The Thrill is Gone. Verder nam hij maar liefst vijftien Grammy’s in ontvangst. Onder meer artiesten als Eric Clapton, Frank Sinatra en Jimmy Hendrix hadden B.B. King als voorbeeld.

Gerelateerde berichten

Winnaars Eindejaars Prijsvragen

We hebben de afgelopen week vier dagen prijzen weggegeven. Een prachtige speakerkabel, een setje actieve monitoren van Edifier, twee hoofdtelefoons van Edifier en een Steljes Audio streamertje die gehackt mag worden. Kortom: genoeg te winnen! En dan nu…. de winnaars!

Geef een reactie