Tidal Discovery: ruimte voor muzikaal talent

Tidal

Hoewel de rijkste artiesten bij Tidal momenteel de dienst uitmaken, verliest het platform nieuw talent niet uit het oog. Via het nieuwe onderdeel Tidal Discovery krijgen onafhankelijke artiesten die nog niet zijn aangesloten bij een platenlabel de kans om zich te bewijzen.

Via Tidal Discovery kan iedere muzikant zijn of haar werk naar de muziekdienst uploaden. Onderhandelingen met een platenmaatschappij zijn niet meer nodig, terwijl de artiesten evengoed door Tidal in de schijnwerpers worden gezet. Via een eigen beheerpaneel lukt het om te zien welke mensen er naar hun muziek luisteren. Via e-mailadressen is het zelfs mogelijk om rechtstreeks contact met luisteraars op te nemen. Volgens Tidal is het betalingssysteem voor beginnende artiesten hetzelfde als voor de bekende namen.

2 reacties

 1. Niet helemaal on topic, maar toch een beetje: hebben jullie ook last van haperingen in het geluid met streamen via Tidal? Overdag gaat vaak goed, maar ‘s avonds is het regelmatig mis. Echt heel irritant.

 2. Opzich een uitstekende toevoeging hoor, precies wat nodig is.
  Maar ja, het punt is en blijft voorlopig dat de nieuwe eigenaar en bijbehorende artiesten vaker te vinden zijn in de roddelpers vanwege hun (te) grote namen en prive-toestanden en daardoor bij elk ding wat ze doen een berg negativiteit krijgen.
  Zo ook dus bij Tidal sinds de ‘overname’ van dhr. Jay-Z.

  Zie o.a. hier een paar min of meer verhelderend stukken…
  http://www.nrcq.nl/2015/04/27/jay-z-probeert-twitteraars-te-overtuigen-van-nut-tidal

  Ofwel… het gaat helemáál niet om betere kwaliteit streaming en bijbehorende lossless-muziek, daar hebben de meeste media en gewone fastfood-luisteraars geen weet van.
  Het blijft voorlopig een ‘niche-product’ zo lijkt het!?

Geef een antwoord