Netflix voert https-versleuteling in

Hoofdkantoor Netflix

De streamingdienst Netflix gaat een extra beveiligingsmuur integreren. De bedoeling is dat uiterlijk volgend jaar alle streams via een versleutelde https-verbinding verlopen.

Restyle NetflixAfgelopen nacht presenteerde Netflix zijn kwartaalcijfers. In het verslag staat dat https-versleuteling bijdraagt aan de veiligheid wanneer iemand bijvoorbeeld een Netflix-stream via een openbare wifi-hotspot ophaalt. Verder zijn internetproviders en bedrijven door deze maatregel minder goed in staat om het Netflix-verkeer te monitoren.

Cijfers

Het Amerikaanse bedrijf maakte bekend dat de Verenigde Staten zo’n veertig miljoen abonnees telt. De overige landen waarin Netflix beschikbaar is, zijn goed voor twintig miljoen leden. Samen hebben ze in het eerste kwartaal van 2015 ongeveer tien miljard uur aan videomateriaal gestreamd vanaf de servers van Netflix.

Gerelateerde berichten

Apple iPhone 5S

‘iPhone 5S en goedkopere iPhone komen eraan’

Als we de geruchten van Apple-analisten mogen geloven, dan komt de iPhone 5S aan het begin van de zomer op de markt. Tevens verwacht men ook dat er een minder dure iPhone zal komen. Dat wil zeggen kwalitatief op het niveau dat we van Apple gewend zijn, echter uitgevoerd met minder mogelijkheden.

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review DALI Oberon 1 monitor

Review DALI Oberon 1 monitor