web analytics

Netflix voert https-versleuteling in

Hoofdkantoor Netflix

De streamingdienst Netflix gaat een extra beveiligingsmuur integreren. De bedoeling is dat uiterlijk volgend jaar alle streams via een versleutelde https-verbinding verlopen.

Restyle NetflixAfgelopen nacht presenteerde Netflix zijn kwartaalcijfers. In het verslag staat dat https-versleuteling bijdraagt aan de veiligheid wanneer iemand bijvoorbeeld een Netflix-stream via een openbare wifi-hotspot ophaalt. Verder zijn internetproviders en bedrijven door deze maatregel minder goed in staat om het Netflix-verkeer te monitoren.

Cijfers

Het Amerikaanse bedrijf maakte bekend dat de Verenigde Staten zo’n veertig miljoen abonnees telt. De overige landen waarin Netflix beschikbaar is, zijn goed voor twintig miljoen leden. Samen hebben ze in het eerste kwartaal van 2015 ongeveer tien miljard uur aan videomateriaal gestreamd vanaf de servers van Netflix.

Gerelateerde berichten

Grote update Alpha Audio

We proberen Alpha Audio natuurlijk zo constant mogelijk online te houden. Veel updates doen we dan ook op tijden dat u (waarschijnlijk) niet online bent. Soms kunnen we echter niet aan de website werken, zonder dat u daar last van ondervindt. Zo ook de komende update van de site. 

Logo Free Record Shop

Free Record Shop: nog 47 winkels

Het aantal Free Record Shops dat open blijft in Nederland, is groter dan aanvankelijk aangenomen. In ons land maken 47 filialen een doorstart, terwijl eerder werd gesproken van een stuk of twintig tot dertig.

Geef een reactie