web analytics

Netflix voert https-versleuteling in

Hoofdkantoor Netflix

De streamingdienst Netflix gaat een extra beveiligingsmuur integreren. De bedoeling is dat uiterlijk volgend jaar alle streams via een versleutelde https-verbinding verlopen.

Restyle NetflixAfgelopen nacht presenteerde Netflix zijn kwartaalcijfers. In het verslag staat dat https-versleuteling bijdraagt aan de veiligheid wanneer iemand bijvoorbeeld een Netflix-stream via een openbare wifi-hotspot ophaalt. Verder zijn internetproviders en bedrijven door deze maatregel minder goed in staat om het Netflix-verkeer te monitoren.

Cijfers

Het Amerikaanse bedrijf maakte bekend dat de Verenigde Staten zo’n veertig miljoen abonnees telt. De overige landen waarin Netflix beschikbaar is, zijn goed voor twintig miljoen leden. Samen hebben ze in het eerste kwartaal van 2015 ongeveer tien miljard uur aan videomateriaal gestreamd vanaf de servers van Netflix.

Gerelateerde berichten

Advance Acoustic AIR 70

Advance Acoustic AIR 70

NIEUWS – Dat APT-X de nieuwe standaard is voor bluetooth blijkt wel uit onderstaand bericht. Net als Monster komt Advance Acoustic namelijk ook met een luidsprekerset die op deze wijze via bluetooth benaderbaar is.

Sonos PLAY:3

Compact streamen met de Sonos PLAY:3

Sonos heeft een nieuwe compacte alles-in-één-speler aan het assortiment toegevoegd; de Sonos PLAY:3. Beduidend kleiner van stuk dan de oorspronkelijke PLAY:5. Het getal in de type-aanduiding verwijst logischerwijs naar het aantal drivers.

Geef een reactie