Sony introduceert drie nieuwe bluetooth-speakers

De Japanse multinational Sony lanceert in april en mei drie nieuwe bluetooth-speakers. Het gaat om de SRS-X11, SRS-X33 en SRS-X55.

Sony SRS-X11Sony heeft drie handzame bluetooth-speakers aangekondigd die elk zijn voorzien van een NFC-chip. Hierdoor is het mogelijk om via een enkele aanraking mobiele apparaten met de luidspreker te verbinden.

SRS-X11

De SRS-X11 ziet eruit als een grote dobbelsteen met een breedte, lengte en hoogte van slechts zes centimeter. Dankzij een polsriem is het mogelijk om deze luidspreker bijvoorbeeld aan een tas te bevestigen. Het uitgangsvermogen bedraagt 10 watt. Verder heeft Sony twee passieve radiators geïntegreerd. Het is eventueel mogelijk om twee SRS-X11-apparaten aan elkaar te koppelen voor een stereoweergave. De accu houdt het onder ideale omstandigheden ongeveer twaalf uur vol.

Sony SRS-X33SRS-X33 en SRS-X55

De SRS-X33 en SRS-X55 zijn uitgerust met de kersverse LDAC-audiocodec van Sony. Hierdoor lukt het om via een bluetooth-verbinding driemaal zoveel data over te dragen. Dit zou bijdragen aan een betere geluidskwaliteit. De SRS-X33 bestaat uit een tweekanaals audiosysysteem met twee passieve radiators. Het uitgangsvermogen bedraagt 20 watt. De accu biedt een luistertijd van ongeveer twaalf uur. De SRS-X55 bestaat uit een 2.1-kanaals audiosysteem met een uitgangsvermogen van 30 watt. U kunt op een volle batterij met deze speaker zo’n tien uur van muziek genieten.

Beschikbaarheid

Sony SRS-X55 (1)De SRS-X11 is vanaf april verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren. De SRS-X33 en SRS-X55 zijn vanaf mei te koop. Sony heeft nog geen adviesprijzen vrijgegeven.

Gerelateerde berichten

Denon DA-300USB (1)

Test en win een Denon DA-300USB dac

PRIJSVRAAG – Een bijzondere actie deze keer. Wij mogen vijf trouwe lezers van Alpha Audio zélf een Denon DA-300USB dac laten testen. Één van deze vijf lezers mag uiteindelijk de dac houden. Kortom: een kans van 20 procent dat u de dac niet meer terug hoeft te sturen! Wilt u meedoen? Lees dan verder. 

Apple iPhone 5S

‘iPhone 5S en goedkopere iPhone komen eraan’

Als we de geruchten van Apple-analisten mogen geloven, dan komt de iPhone 5S aan het begin van de zomer op de markt. Tevens verwacht men ook dat er een minder dure iPhone zal komen. Dat wil zeggen kwalitatief op het niveau dat we van Apple gewend zijn, echter uitgevoerd met minder mogelijkheden.

Geef een reactie