“Nieuwe Apple TV komt eraan”

Apple

De doorgaans goed ingelichte website 9to5Mac beweert dat een nieuwe Apple TV niet lang meer op zich laat wachten. Anonieme bronnen hebben dat aan de nieuwssite laten weten. 

Apple TV (2)De nieuwe Apple TV is naar verluidt iets dunner en beschikt over een eigen App Store. Ontwikkelaars kunnen in de applicatiewinkel hun eigen toepassingen aanbieden. Dit zou voor Nederland zeer interessant zijn, omdat televisiemaatschappijen hun eigen apps kunnen toevoegen. Voor iOS gebeurt dat tenslotte al op grote schaal. Verder zou het wereldberoemde elektronicabedrijf onderhandelingen voeren met contentproviders die deze mediaspeler van aantrekkelijke video’s moeten voorzien. Onder meer televisiezender HBO zou met Apple in gesprek zijn. Maandag 9 maart geeft Apple een persconferentie. Mogelijk worden er dan meer details bekend.

11 reacties

 1. Dag Fernand, als je een mac hebt (macbook of desktop) die de twee laatste versies van Mac OSX ondersteunen, kan je beeld en geluid draadloos naar een scherm sturen via Apple TV. Zorg er wel voor dat de apple tv via ethernet aan het thuisnetwerk hangt.

  1. Heb een oplossing gevonden, app YouTube op smart tv genomen, verbinding met laptop laten doen met code, resultaat, als de tv op YouTube staat kan ik alle YouTube dingen laten afspelen op de tv.
   … ik selecteer een artiest uit mijn excel lijst … komt in PowerPoint … klik op foto met hyperlink naar concert … you tube … selecteer ‘op tv afspelen’ en klaar is kees.

    1. Als je laptop specifiek over wireless display beschikt kan het wellicht. Er zijn ook sets beschikbaar die draadloos hdmi kunnen verzenden. Ik heb er eentje van asus. Werkt wel OK.

      1. Scherm delen gaat niet zomaar via die protocollen. Chromecast is alleen via zogenaamde apps voor Chromecast. Synology heeft apps. Youtube uiteraard ook. Je kan wel een browserscherm delen. AirPlay deelt wel media, maar ook geen andere zaken. AirPlay kan als je iTunes installeert.

      2. Ik dacht, als ik kijk naar een concert op YouTube op mijn laptop zou het leuk zijn mocht ik kunnen doorsturen naar onze tv. Ik heb namelijk een excel bestand van artiesten met een hyperlink naar een PowerPointPresentatie per artiest/groep met daarin hyperlinks naar YouTube dingen. Zou dus leuk zijn om na activatie van een link het te zien verschijnen op tv.
       Zoeken op mijn smart tv is tergend traag, vandaar het idee om het met de laptop te doen.

      3. Dag Fernand. Dat kan. Koop een Chromecast van 40 euro en plug die in de tv. Als je Chrome op je latopt gebruikt kan je content doorsturen.

Geef een antwoord