Demonstratie over nieuwe MQA-audiocodec bij Multifoon Hifi

MQA

Multifoon Hifi Rotterdam gaat samen met importeur Viertron de veelbelovende MQA-codec van het Britse bedrijf Meridian demonstreren. Het programma start op zaterdag 25 april vanaf 13.00 uur.

MQA (Master Quality Authenticated) werd vorig jaar geïntroduceerd door Meridian. Deze gloednieuwe audiocodec kan hoge resolutie audiobestanden over een beperkte bandbreedte streamen. Dit maakt de weg vrij om draadloos van hoogwaardige muziek te genieten. Het kwaliteitsniveau zou boven die van een 24bit/192KHz-bestand liggen. Volgens de fabrikant is deze kwaliteitswinst mogelijk doordat MQA nuances en timing-informatie beter codeert die andere muziekcodecs links laten liggen.

Aanmelden

Multifoon Hifi laat graag zien dat MQA in staat is om de originele opname thuis te reproduceren zonder dat alle bandbreedte wordt opgeslurpt. De demonstratie begint zaterdagmiddag 25 april om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur. Voordat de luistersessie start, krijgt u eerst een uitleg over de achtergrond en werking van MQA. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de website van Eventbrite of een mailtje sturen naar [email protected] Op het moment van schrijven zijn er nog 27 plekken vrij. De MQA-demonstratie bij Beter Beeld & Geluid Hilversum een week eerder zit al helemaal vol.

Gerelateerde berichten

Cambridge Audio SX-50

SX-serie van Cambridge Audio

Cambridge Audio is geen beginneling als het gaat om luidsprekers. De ?budget? S30 is waarschijnlijk het best verkopende product dat ooit door het bedrijf op de markt is gezet. Maar? Cambridge Audio is nu echt van plan veel stof te doen opwaaien met de nieuwe SX-serie.

B&O Nordic Sky

Rek de zomer met Nordic Sky

B&O Play, het submerk van Bang & Olufsen, lanceert een nieuwe set covers en poten voor de BeoPlay A9, die zijn inspiratie vindt in het intense licht van de Scandinavische zomernachten. De drie verschillende Nordic Sky-edities houden de herinnering aan de mooie zomer het hele jaar levend.

Geef een reactie