Bryston komt met Mini A-speaker

Het Canadese Bryston heeft laten weten dat het met een Mini A luidspreker komt. Dit is een drieweg monitor (bookshelf). De speaker beschikt over nieuwe units en moet zowel geschikt zijn voor muziek als home cinema. 

De nieuweling is volgens Bryston voorzien van enkele nieuwe technieken. Denk aan een compleet nieuwe 6,5″-woofer en 3″ midrange. Deze zijn in plaats gekomen van de 8″-woofer en 5,25″-midrange. Dit heeft weer voor meer snelheid gezorgd zonder dat het ten koste moet gaan van het bereik.

Mede door de nieuwe units is ook de kast en het crossover aangepakt. Het resultaat moet een uitzonderlijk complete weergave zijn zonder een greintje vervorming. En de prijs? Alleszins redelijk met 1200 dollar per set.

Specificaties Bryston Mini A

 • Frequency Response: 60Hz to 20Khz (+/- 3dB)
 • Impedance: 8 Ohms (nominal)
 • Sensitivity: 87 dB (2.38V, 1m, anechoic)
 • Recommended Power: 10 watts to 175 watts RMS
 • Max SPL @ 1M: 100dB
 • Tweeter: Single 1.00″
 • Midrange: Single 3.00″
 • Woofer: Single 6.50″
 • Crossover: 3 Way
 • 15.5? H x 8.5? W x 8.25? D
 • 394mm H x 215mm W x 210mm D
 • 11 Ibs (5 kg)

 

Gerelateerde berichten

panasonic

Panasonic brengt multiroom-speakers uit

Met de SC-ALL8 en SC-ALL3 introduceert Panasonic twee nieuwe multiroom-speakers. Zoals de naam al aangeeft, kunnen de speakers in verschillende ruimten dezelfde muziek afspelen. Er is hierbij ondersteuning voor AllPlay van Qualcomm. Verder brengt het bedrijf ook de SH-ALL1C DAC uit.

Stereomens óf multichannelmens.

Ik ben een groot liefhebber van stereo in hoge resolutie. En van multichannel. Van allebei! En dan wel specifiek van muziek. Ik kijk nagenoeg geen films, zet heel soms een Blu-ray van een concert op, maar luister vooral veel muziek. In zowel stereo als multichannel dus. Daarmee ben ik in een soort niemandsland terecht gekomen.

3 reacties

 1. Dit is een copy paste van een andere NL bericht, helaas is het niveau hier hetzelfde als bijna op alle andere HiFi sites, onbenullig.
  Er is geen belletje gaan rinkelen bij een prijs van 12.000 US dollar voor een 3 wegje?
  De juiste prijs is 600 US dollar per stuk.

  Beetje onderzoek voor plaatsing kan geen kwaad, maar then again, dit is ook maar een van de vele onbenullige audio sites…….

  1. Beste Hans,

   Dank voor je correctie. Ik heb me rot gezocht naar de prijs, dus ik ben benieuwd welke betrouwbare bron je kan aandragen. Maar goed… Copy pasten doen we nooit. We kunnen wel op andere sites nieuws opvangen wat we niet in de mailbox hebben ontvangen. Vervolgens zoeken we extra info en checken we alles. En als je ze naast elkaar legt – welke site het ook mag zijn, maar ik denk dat ik wel weet welke collega’s je bedoelt – dan zul je zien dat we een compleet ander bericht hebben. Dus voordat je gaat slaan…

Geef een reactie