Teufel brengt Definion 3 uit

Teufel Definion

De Duitse fabrikant Teufel heeft een nieuwe stereo-luidspreker gepresenteerd, namelijk de Definion 3. Het product is grotendeels gebaseerd op de eerder uitgebrachte Definion 5.

Teufel DefinionNet als de Definion 5 is de Definion 3 voorzien van dezelfde coaxiale driver. Hierin schuilt een softdome tweeter en een aluminium midrange driver met een vlak membraan.

Coaxiale driver

De coaxiale driver zorgt ervoor dat de akoestische centra van de tweeter en midrange driver samenvallen waardoor er volgens de fabrikant geen fasevorming optreedt. Verder claimt Teufel dat er een geen verschil meer is tussen het horizontale en verticale afstraalgedrag. Dit zou voor een precieze en natuurlijke geluidsweergave zorgen. Naast de coaxiale driver zijn er drie woofers in de behuizing verwerkt.

Behuizing

Teufel DefinionDe Definion 3 ziet er hetzelfde uit als zijn grote broer. Volgens Teufel vermindert de behuizing staande golven en worden trillingen zoveel mogelijk verhinderd. De luidspreker zou hierdoor storingsvrij spelen. Fijn is dat de Definion 3 met een belastbaarheid van 200 watt prima met zware versterkers kan samenwerken.

De Definion 3 is per direct verkrijgbaar in de webshop van Teufel voor 1799,99 euro per paar. Geïnteresseerden hebben keuze tussen de kleuren antraciet en wit/zwart.

Gerelateerde berichten

Spotlight Apple

Apple haalt productie iPhone 5S naar voren

Terwijl de fabrieken de huidige wereldwijde vraag naar de iPhone 5 al niet kunnen bijhouden, is er gek genoeg nieuws te melden melden omtrent diens opvolger. Want als het goed is start Apple volgende maand al met de proefproductie van de iPhone 5S. Dat melden diverse Chinese ICT-bronnen.

1 reactie

  1. Mijn Accuphase E-211, zou dus een mooie transparante combinatie kunnen zijn? Ik speel nu met een paar Cyrus 781 speakers en deze zijn ietwat gekleurd.

Geef een reactie