web analytics

Spotify groeit indrukwekkend door

Streaming trends

Streaming is zonder meer populair. En het groeit. Google Trends is een handige tool om deze ontwikkelingen te volgen. Wij hebben de beschikbare diensten eens ingevoerd. Het resultaat? Spotify groeit maar door… de rest niet. 

Deezer?

Wat deze grafiek laat zien is dat Spotify lekker bezig is. De afgelopen twee jaar is het platform populair in de zoektermen. Deezer daarentegen laat een keiharde daling zien. De rest van de platforms heeft weinig in te brengen. Nu is het wel zo dat Tidal net begonnen is en Wimp het niet zo goed doet in Amerika. Mede vanwege de naam. Qobuz draait wellicht goed in Franstalige landen, maar niet in de rest van Europa. Wellicht is dat ook de reden dat het platform noodlijdend is.

320 kbps!

Helaas is het wel zo dat wij muziek / audioliefhebbers een te kleine doelgroep zijn voor deze diensten. Er zijn wel diensten die lossless aanbieden. Denk aan Wimp, Qobuz en Tidal. Maar kijk eens naar de populariteit! Die is nihiel. Kortom: mensen geven niets om kwaliteit. Ze geven om hoeveelheid en prijs… Helaas. Lokaties

 

Regio

Grappig om te zien is dat Europa het goed doet. Met name Scandinavië. Binnen Nederland is de randstad de meest actieve regio voor dit soort diensten. Niet gek: het heeft de grootste bevolkinsdichtheid.

 

Conclusie

Streaming blijft. Dat is een inkoppertje. Maar onze gok is dat er een grote slachting gaat plaatsvinden. Wellicht dit jaar nog. Spotify is met afstand de grootste. Pandora is bijvoorbeeld nu groter wereldwijd gezien. Echter: we hebben het over Europa en diensten die hier beschikbaar zijn.

Gerelateerde berichten

Reimyo DAC DAP-999EX Limited

X-fi 2013: Daluso met primeurs iFi Audio en Reimyo

?Reimyo, meet the best ?? Met deze slogan wil Daluso iedereen uitnodigen naar de X-fi Show te komen en daar kennis te maken met een referentieset van wereldklasse. Dit jaar maakt de Reimyo DAC DAP-999EX Limited zijn debuut, een 16-bitter die in muzikaal opzicht de meeste D/A-converters ver achter zich laat.

Geef een reactie