Sony lanceert vier nieuwe bluetooth-hoofdtelefoons

De Japanse multinational Sony lanceert de komende maanden een kwartet bluetooth-hoofdtelefoons. De MDR-1ABT  is met een adviesprijs van 350 euro het topmodel van deze serie.

mdr-1abt De MDR-1ABT  is Sony’s eerste hoofdtelefoon met LDAC. Dit is een codec die het mogelijk maakt om high-res audio via bluetooth af te spelen. Volgens de fabrikant is het mogelijk om drie keer zoveel data te transporteren ten opzichte van standaard bluetooth-verbindingen. Bij gebruik van compatibele apparaten lukt het om muziekbestanden in hoge kwaliteit te streamen, zoals de NWZ-A15 walkman. Onder de motorkap zijn twee drivers verwerkt met een doorsnede van vier centimeter. Sony heeft hiervoor gebruikgemaakt van Liquid Crystal Polymer Film-membranen. De MDR-1ABT laat zich bedienen via een aanraaksensor aan de zijkant.

Overige hoofdtelefoons

MDR-AS600BTDe overige hoofdtelefoons zijn allemaal een stuk goedkoper dan de hiervoor besproken MDR-1ABT. De MDR-ZX770BN  in-ear hoofdtelefoon kost 160 euro en is dankzij speciale software in staat om omgevingsgeluid te reduceren. De MDR-ZX330BT en MDR-AS600BT  zijn instapmodellen met een prijskaartje van respectievelijk 90 en 80 euro. Alle modellen hebben een NFC-chip aan boord. De twee duurste modellen zijn vanaf mei te koop, terwijl de overige producten al in april beschikbaar zijn.

Gerelateerde berichten

Xingo – hifi.nl – overgenomen door Zhomer Media Business

NIEUWS – Niet echt hifi-nieuws, maar wel zeker het vermelden waard. Xingo – de uitgeverij achter hifi.nl – is overgenomen door Zhomer Media Business. Zhomer is een Nederlands bedrijf dat internationaal opereert. Dat kan natuurlijk gunstig zijn voor Xingo dat nu alleen in Nederland opereert. 

2 reacties

Geef een reactie