Sony lanceert vier nieuwe bluetooth-hoofdtelefoons

De Japanse multinational Sony lanceert de komende maanden een kwartet bluetooth-hoofdtelefoons. De MDR-1ABT  is met een adviesprijs van 350 euro het topmodel van deze serie.

mdr-1abt De MDR-1ABT  is Sony’s eerste hoofdtelefoon met LDAC. Dit is een codec die het mogelijk maakt om high-res audio via bluetooth af te spelen. Volgens de fabrikant is het mogelijk om drie keer zoveel data te transporteren ten opzichte van standaard bluetooth-verbindingen. Bij gebruik van compatibele apparaten lukt het om muziekbestanden in hoge kwaliteit te streamen, zoals de NWZ-A15 walkman. Onder de motorkap zijn twee drivers verwerkt met een doorsnede van vier centimeter. Sony heeft hiervoor gebruikgemaakt van Liquid Crystal Polymer Film-membranen. De MDR-1ABT laat zich bedienen via een aanraaksensor aan de zijkant.

Overige hoofdtelefoons

MDR-AS600BTDe overige hoofdtelefoons zijn allemaal een stuk goedkoper dan de hiervoor besproken MDR-1ABT. De MDR-ZX770BN  in-ear hoofdtelefoon kost 160 euro en is dankzij speciale software in staat om omgevingsgeluid te reduceren. De MDR-ZX330BT en MDR-AS600BT  zijn instapmodellen met een prijskaartje van respectievelijk 90 en 80 euro. Alle modellen hebben een NFC-chip aan boord. De twee duurste modellen zijn vanaf mei te koop, terwijl de overige producten al in april beschikbaar zijn.

https://www.alpha-audio.nl/2015/02/sony-lanceert-vier-nieuwe-bluetooth-hoofdtelefoons/

2 reacties

  1. Waar ik vooral naar op zoek ben is een bluetooth-headset die geen audio-lag heeft bij het afspelen van video. Hoe zit dat bij deze nieuwe koptelefoons?

Geef een reactie