4K blu-rays in aantocht

bluray 4K

Hoewel uhd-televisies al weer een tijdje verkrijgbaar zijn, zien we eigenlijk nog weinig mogelijkheden om 4K-content af te spelen. De Blu-ray Disc Association (BDA) brengt daar verandering in, want de organisatie verwacht dat dit jaar de eerste Ultra HD-schijfjes in de winkelschappen liggen.

bluray 4KNaar verluidt ondersteunt de BDA drie HDR-technologieën om 4K-content op een schijfje te zetten, waaronder Dolby Vision. Er verschijnen twee versies van de Ultra HD blu-ray op de markt, namelijk tweelaagse en drielaagse exemplaren met een opslagcapaciteit van respectievelijk 66 GB en 100 GB. De films worden gecodeerd aan de hand van de h.265-codec (HEVC).

7 reacties

  1. volgens mij is met deze nieuwe disks de opslag capaciteit iig groot genoeg om er er AURO-3D toe te voegen, en volgens mij was het probleem dat er nog geen disk was waar dit mogelijk is. En wat ik begrepen heb is bv Lucasfilm overgestapt op Auro-3D omdat het echt veel beter geluid is als hun eigen THX of DTS en Dolby (Atmos), qua bioscoopfilms is er toch al redelijk wat films in Auro-3D, het is alleen teveel informatie voor de bestaande discs (DVD, BLU-RAY) Dus misschien dat deze nieuwe disk wel de mogelijkheid biedt…

    1. Ik weet het allemaal niet met Auro 3D. De technologie klinkt goed… maar gaat het doorbreken? Er zullen toch meer titels moeten komen. En of de partij daar groot genoeg voor is, betwijfel ik eerlijk gezegd. Dolby Atmos is een ander verhaal. Dolby is groot genoeg om daar een flinke push te doen.

Geef een antwoord