Monitor Audio lanceert nieuwe Gold-serie

Monitor Audio Gold

De nieuwe Gold-serie van Monitor Audio gaat de huidige Gold GX-serie vervangen. Zoals u van de Britse speakerspecialist mag verwachten, zijn er diverse verbeteringen toegevoegd.

Monitor Audio GoldDe Gold-serie bestaat uit acht luidsprekers, namelijk twee vloerstaanders, twee monitor-speakers, twee center-speakers, een surround-luidspreker en een subwoofer. Volgens Monitor Audio zijn er drie grote verbeteringen aangebracht ten opzichte van de voorgaande Gold GX-serie.

Tweeter en bass-driver

De tweeter is qua bouw identiek aan zijn voorganger. Wel is de tolerantie verbeterd, zodat het component volgens Monitor Audio een open en gedetailleerder geluid weergeeft. De bass-drivers hebben een ingedeukte conus waardoor deze driver effectiever aangestuurd wordt. Dit levert naar verluidt een schonere en diepere bass op. De derde vernieuwing is dat de speakerkappen via magneten aan de luidspreker worden bevestigd. In Groot-Brittannië komt de Gold GX-serie in februari op de markt. Een Nederlandse introductie is nog niet bekendgemaakt.

3 reacties

  1. Beetje vreemd is dat op de UK homepage van Monitor Audio nog helemaal niets te vinden is over de nieuwe Gold Serie, dit terwijl ze in februari al op de Britse markt komen.

Geef een antwoord