web analytics

GfK-rapport: Minder mensen downloaden illegaal

GfK

De komst van legale muziek- en filmdiensten lijkt eindelijk zijn vruchten af te werpen. Steeds minder mensen downloaden illegaal mediabestanden. Marktonderzoeker GfK deed onderzoek onder een groep van 1007 Nederlanders.

Restyle NetflixSlechts 25 procent van de ondervraagde mensen geeft aan weleens illegaal muziek te downloaden. De reden voor dit relatief lage percentage is dat mensen uitwijken naar legale streamingdiensten. Maar liefst 4,6 miljoen Nederlanders is lid van Spotify of Deezer, waarvan 1,5 miljoen Nederlanders betalen voor een abonnement. Nederlandse gebruikers zijn met een wereldwijd marktaandeel van 6,1 procent een belangrijk afzetgebied voor streamingdiensten. Vooral de groei onder 13-17 jarigen is opmerkelijk, want 65 procent van deze groep streamt legaal muziek.

Videodiensten

Streaming videodiensten doen het eveneens erg goed. Ongeveer 4,7 miljoen Nederlanders zijn lid van Netflix, Videoland of een on-demand-dienst van een tv-provider. Toch is het aantal mensen dat illegaal een filmpje downloadt nog best groot, namelijk 35 procent. Vooral torrentsites en Popcorn Time zijn zeer populair.

Gerelateerde berichten

AVR171

Harman Kardon AV-receivers met GreenEdge-Technologie

Harman Kardon introduceert een nieuwe serie milieuvriendelijke audio/video-receivers: de AVR 151, AVR 161 en AVR 171. De av-receivers bieden diverse aansluitmogelijkheden en een veelzijdige multimedia-ervaring, waardoor kan worden genoten van muziek, films, sport en games.

Van De Leur Audio

Van de Leur Audio demo tijdens High-End München

Het relatief jonge merk Van de Leur Audio gaat verder Europa in en pakt daarom later deze week uit tijdens de High-End in München. Tijdens het grootste high-end evenement van Europa kunt u Van de Leur Audio vinden bij STS-Digital.

Geef een reactie