Vanaf januari verkrijgbaar: Denon PMA-50

Denon heeft met de PMA-50 een compacte stereo-versterker gefabriceerd. De fabrikant richt zich naar eigen zeggen op serieuze hifi-luisteraars die op zoek zijn naar een compact en hoogwaardig ontwerp dat overeenstemt met hun lifestyle.

Denon PMA-50Met de PMA-50 richt Denon zich vooral op digitaal. Het apparaat is namelijk uitgerust met de nodige digitale ingangen, waaronder optisch, coaxiaal en usb-b. Verder lukt het dankzij de ingebouwde bluetooth-module (met ondersteuning voor apt-X en NFC-chip) ook om draadloos muziek te streamen. De ontwikkelaars hebben daarnaast een analoge stereo-ingang toegevoegd. Via de usb-b-poort kunnen luisteraars dsd-bestanden vanaf een computer in hoge resolutie afspelen middels de PMA-50. Denon heeft ervoor gekozen om een speciaal circuit voor de hoofdtelefoonversterker te integreren. Luisteraars kunnen hierbij kiezen tussen een lage, gemiddelde en hoge impedantie. Denon claimt dat de PMA-50 een uitgangsvermogen bereikt van 50 watt bij 4 ohm. De behuizing is ontworpen om zowel horizontaal als verticaal te plaatsen.Denon heeft een adviesprijs van 499 euro aan de PMA-50 gekoppeld.

16 reacties

 1. Hallo allen. Ik ben in de markt voor een kleine versterker die naast mijn monitor van me pc moet plaats nemen om mijn muziek van digitale bronnen goed af te spelen. Nu heb ik gekeken naar inderdaad de NAD D3020 en nu ineens deze Denon. Wat is nou het verschil? en wat is de betere keus? Zijn hier meerdere opties voor in deze prijsklasse?

  Hopelijk wordt ik wat wijzer hierdoor;-))

  Groetjes Dennis Reekers

 2. Ik heb de D7050 van NAD. Die had ik gekocht voor 900 euro en dat is ie nog steeds geloof ik. Ze hebben wel dezelfde specificaties alleen weet ik natuurlijk hoe deze gaat klinken.

 3. Een versterker hoort toch alleen te versterken als ze zouden gaan “tunen” zijn het voor mij slechte ontwerpers, maar is mijn mening 90/95% word bepaald door de akoestiek en speakers

  1. Beste AiFi,

   Dat klopt wel, maar feit is: er zitten grote verschillen in versterkers. En een Marantz klinkt toch wezenlijk anders dan een Denon. En een Denon klinkt weer anders dan een Spectral. Dat is niet alleen componentkeuze of -kwaliteit, maar ook keuzes in een geluid dat de ontwerper probeert na te streven.

Geef een antwoord