Review AudioQuest Rocket 44 luidsprekerkabel

in Hi-Fi (969) | Bekabeling (51) | Hifi recensies (309) |


AudioQuest Rocket 44
 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 5 sterren
 • De beste!
? 400

 • AudioQuest Rocket 44
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-01-25

Conclusie:

De AudioQuest Rocket 44 zorgt ervoor dat het geluid uit de speakers zeer waarheidsgetrouw klinkt. Deze luidsprekerkabel is om die reden dan ook een zinvolle upgrade voor iedere serieuze hifiset. Waar Van den Hul The Clearwater nogal vlakjes muziek speelt op onze Bowers & Wilkins 683 S2, zorgt de Rocket 44 ervoor dat de liedjes veel meer gaan leven. Er is meer dynamiek en aandacht voor details waardoor de muziek gewoon lekkerder in het gehoor ligt. Zodra we bijvoorbeeld een cd van Moke opzetten, klinken de akoestische gitaren ineens een stuk zuiverder en dichterbij. Spelen we de nieuwste rockplaat van Slash af, dan ervaren we veel meer energie dan voorheen. Kortom, de AudioQuest Rocket 44 is zijn dure prijskaartje naar onze mening dubbel en dwars waard!

Veel luisteraars vragen zich (terecht) af in hoeverre het prijsverschil tussen een dure en goedkope luidsprekerkabel de moeite waard is. Wij nemen de proef op de som en vervangen op onze geluidsset de luidsprekerkabel Van den Hul The Clearwater voor de AudioQuest Rocket 44. Het resultaat van deze switch is weerzinwekkend!

AudioQuest Rocket 44 (2)

AudioQuest was zo vriendelijk om twee doosjes met ieder twee kabels van de Rocket 44 op te sturen.

Voordat u onze ervaring met de AudioQuest Rocket 44 leest, eerst maar eens het technische verhaal van deze fraaie luidsprekerkabel. Het product is in verschillende configuraties verkrijgbaar. AudioQuest stuurde ons single wire kabels op met een lengte van 2,5 meter. Aan beide uiteinden ontdekken we banaanstekkers die voorzien zijn van een laagje zilver. Vanwege het gevlochten omhulsel zijn het vrij stugge kabels waarbij het enige moeite kost om ze in een kabelgootje te manoeuvreren. Aan de binnenzijde zorgen acht massief koperen (viermaal negatief/viermaal positief) geleiders dat het geluid van A naar B wordt gestuurd. De aders zijn uitgerust met ‘PSC+’ en ‘PSC’. Kortom, de koperen geleiders zijn zeer glad. Als isolatiemateriaal heeft AudioQuest gekozen voor een combinatie van carbon en polyethyleen, waardoor het lukt om ongewenste radiofrequenties in het audiocircuit te dempen. Het resultaat van deze techniek is volgens de Amerikaanse kabelleverancier een zeer schoon geluid.

Aansluiten maar!

AudioQuest Rocket 44

De banaanpluggen zijn voorzien van een laagje zilver dat rechtstreeks op de connector is aangebracht.

Op papier klinken alle technische snufjes natuurlijk leuk, maar hoe verhoudt deze relatief dure kabel van vierhonderd euro zich met de budgetvriendelijke Van den Hul The Clearwater (11 euro per meter)? Om te beoordelen of er verschil in geluidskwaliteit merkbaar is, verbinden we de Rocket 44 met onze Bowers & Wilkins 683 S2 en NAD-versterker. AudioQuest heeft de luidsprekerkabel overigens dubbel opgestuurd. Dat komt mooi uit, want zo kunnen we ook bi-amping uitproberen. De banaanstekkers zijn degelijk afgewerkt waarbij er met ‘AMP’ en ‘SPEAKER’ duidelijk staat aangegeven voor welke apparatuur elk uiteinde bedoeld is. De pluggen zitten erg stevig in de aansluitingen van de versterker en luidsprekers.

AudioQuest Rocket 44 (6)

Bi-amping zorgt voor nog meer dynamiek!

Strakker dan ooit!

We laten de Rocket 44 een weekje inspelen op onze audioset en kunnen onze oren bijna niet geloven. Dat een goede luidsprekerkabel belangrijk is voor een neutrale muziekweergave wisten we natuurlijk wel, maar wie had gedacht dat het verschil zo groot zou zijn… AudioQuest zorgt er met zijn Rocket 44 voor dat de akoestische eigenschappen van de Bowers & Wilkins 683 S2 veel beter tot uiting komen. Sterker nog, we hebben een dergelijk strak geluid in onze luisterruimte nooit eerder waargenomen. Wanneer we bi-amping activeren in de instellingen van onze NAD-versterker kunnen we onze lol helemaal op, want de speakers laten nu nog meer dynamiek horen.

Goed

Prima geleiding, dynamisch geluid en waarheidsgetrouw

Minder goed

Kabels zijn stug

 • Ik heb onlangs de rocket 44 getest op mijn cyrus installatie met b&w speaker. Maar echt, ik kon geen echt verschil merken met mijn standaard koperen speaker kabeltjes en de rockets. In ieder geval niet voor het geld wat voor de kabels gevraagd wordt. Vond ze ook erg onhandelbaar. Wacht nu op een paar tubules kabels

 • Heb een set Rocket 44 een aantal weken op proef gehad. Ben erg onder de indruk van de kabel en heb hem dan ook aangeschaft. In combinatie met een Audioquest Vodka rj/e is het helemaal een genot!

  • Dag Micahel,

   Die komt niet. We hebben de 685 S2 gehoord en daar een review van gemaakt. We hebben ook even de 683 S2 gehoord, maar zijn niet zo overtuigd van deze speaker. Om daar veel tijd aan te besteden, vinden we niet zo nuttig. We verslaan liever apparaten waar mensen iets aan hebben :-).

  • Hoi Michael,

   Zojuist hebben Jaap en ik besloten dat we de Bowers & Wilkins 683 S2 alsnog gaan reviewen. Deze speakers zijn toch het vlaggenschip binnen de serie en dat willen we niet laten liggen. Komende maand kun je een review op Alpha-audio.nl verwachten. :-)

 • Altijd leuk om op de site van de fabrikant te lezen wat voor mooie termen er ‘verzonnen’ zijn, Met name om de verkoop van hun kabel te onderscheiden van alle andere op de markt.
  En toch klinkt geen kabel het zelfde.
  Ik ben zelf nog steeds op zoek naar een goede luidspreker kabel en ben zeker benieuwd hoe de rocket 44 klinkt.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: