iPad Air 2 en iPad Mini 3 aangekondigd

Apple onthulde gisteren twee nieuwe iPads, namelijk de iPad Air 2 en iPad Mini 3. Ten opzichte van hun voorgangers vallen de vernieuwingen ietwat tegen.

iPad Mini 3De iPad Air 2 is iets dunner als zijn voorganger en is nu ook in het goud beschikbaar. Onder de motorkap is een A8X-processor ingebouwd. Verder is er nu ook een Touch ID-scanner voorhanden. De prijs van het goedkoopste 16 GB-model bedraagt 499 euro. Ook de iPad Mini 3 is nu leverbaar in het goud en heeft een Touch ID-scanner aan boord. Deze kleine iPad is verkrijgbaar vanaf 399 euro. Vanaf vandaag is het mogelijk om de toestellen te reserveren op de website van Apple.

4 reacties

 1. Daar heb je wel wat gelijk in hoor. Dat model van 2012 en deze nieuwe vind ik eigenlijk ook niet veel soeps.
  De modellen van 2010 (met Nvidia en nog met DVD/CD-drive) en die van 2011 met AMD video zijn interessanter, tenzij je dus echt persé de USB3 of Thunderbolt HDTV e.d wil/nogig hebt is deze nieuwe best aardig.
  Ze zijn nog best stil en met 8GB ram gaat alles prima.
  Maar ja eentje zelf inelkaar knutselen is ook leuk. 🙂

  1. Hey Wilco,

   Ja, precies. De versies met nVidia en AMD zijn beter geschikt als totaaloplossing. Vandaar dat ik alle htpc’s hier met óf een AMD APU heb samengesteld, of een Intel-cpu met nVidia-kaart erbij. 8GB is niet nodig, maar wel leuk ;-).

 2. Ja leuk maar eh… er is óók een nieuwe Mac mini!
  (je weet wel, ook goed voor HTPC doeleinden)

  ‘Mac mini makes everyday tasks a breeze. With Intel Iris Graphics, it also delivers graphics performance up to 90 percent faster than the previous generation. And with great connectivity features like Thunderbolt 2 and support for HDTV, Mac mini makes the perfect centerpiece to any setup.”

  Wel: Gigabit ethernet, USB3, Bluetooth 4, SDXC cardreadr.
  Geen: Firewire 800 – zal je een Thunderbolt/Fw adapter voor moeten kopen als je nog veel gebruik maakt van dergelijke externe harddisks.

  1. Dag Wilco,

   Ja, klopt. Maar ik vind dat ding zeker niet per definitie beter dan een ‘gewone’ htpc die je zelf custom kan samenstellen hoor. Intel Graphics zijn trouwens klote… AMD werkt veel beter.

Geef een antwoord